Pobeda Argentine,Španci demolirali Litvaniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2016, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Argentine,Španci demolirali Litvaniju

Košarkaška reprezentacija Argentine pobedila je Brazil u četvrtom kolu Grupe B Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Fakundo Kampaso je pogodio tri uzastopna slobodna bacanja u poslednjem minutu drugog produžetka i rešio neizvesnu utakmicu, pred publikom koja je potpuno podržavala domaćina.

Utakmica južnoameričkih suseda i velikih sportskih rivala nije razočarala, pošto je bilo uzbudljivo jer su se ekipe tokom celog susreta smenjivale u vođstvu.

Kampaso >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je utakmicu završio sa 33 poena i 11 asistencija, dok je najefikasniji u Argentini bio iskusni Andres Nočioni sa 37 poena.

Argentina je zabeležila treću pobedu u grupi, dok je Brazil došao u nezgodnu situaciju, s obzirom na to da će poslednje kolo odlučivati da li će proći u četvrtfinale.

Španci terali do "plus 50"!!!

Litvanija demolirana u novom okršaju finalista Eurobasketa 2015. Pau Gasol se opet poigravao sa Jonasom Valančunasom.

Španski košarkaši ispostavili su Litvancima ceh za dva poraza u prva tri kola olimpijskog turnira - od Hrvatske i Brazila - a usput i za dva poraza u julskim pripremnim susretima za Rio.

Prvaci "starog kontinenta" i dvostruki uzastopni osvajači srebra na OI, deklasirali su evropskog vicešampiona rezultatom 109:59 (26:11, 22:18, 36:16, 25:14)!

To je druga najubedljivija pobeda na aktuelnom takmičenju, između američkih pobeda nad Kinom (+57) i Venecuelom (+44).

Pau Gasol pokazao je da je i sa 36 godina daleko najbolji centar Evrope, isporučivši rivalima sa Baltika 23 poena, pet skokova, pet asistencija i dve blokade, veći deo toga u prvom poluvremenu.

Kada se uzme u obzir i njegov perfektan šut za tri poena 5/5, postavlja se pitanje da li iko može bolje i dominantnije?!

Jonas Valančunas, kao već dugogodišnji NBA centar, trebalo bi da bude kakav-takav litvanski odgovor na Gasola, ali u meču 4. kola B grupe bio je u još podređenijem položaju nego u finalu Evropskog prvenstva 2015. u Lilu.

Valančunas za nepunih 20 minuta nije uspeo da se upiše u strelce (šut 0/6) i jedini doprinos ekipi dao je kroz 10 skokova, od toga pet ofanzivnih.

Uoči utakmice Hrvatska - Nigerija, od 3.30 časova, na tabeli vode Argentina i Litvanija sa skorom 3-1, a trećeplasirani Hrvati su na 2-1.

Španija (2-2) će u meču protiv Argentine u ponedeljak sama odlučivati o plasmanu u četvrtfinale, dok je Brazilu (1-3) neophodno da "crvena furija" izgubi, inače će se oprostiti od daljeg takmičenja.

Podsetimo da će se pobednik ove grupe sastati u četvrtfinalu sa reprezentacijom Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.