Ana nadigrala Bušarovu

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana nadigrala Bušarovu

Naša najbolje rangirana teniserka Ana Ivanović došla je do prve pobede u Singapuru na završnom turniru osam najboljih teniserki sveta. Nakon startnog poraza od Serene Vilijams, Ivanovićeva je savladala Judžini Bušar sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3. Ivanovićeva je do prve pobede u njihovom trećem međusobnom duelu došla posle sat i dvadeset tri minuta igre. Rivalka u trećem kolu "crvene grupe" je Simona Halep.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ana Ivanović je ostala u konkurenciji za plasman u polufinale završnog turnira u Singapuru. Nakon ubedljive pobede nad Bušarovom i prethodnog poraza od Serena, Ana mora da savlada Simonu Halep kako bi ostala u konkurenciji za dalji plasman.

U prvom setu Ivanovićeva je dvaput oduzela servis Kanađanki i nije dozvolila Bušarovoj da dođe do brejka, iako je imala dve brejk lopte. Ivanovićeva je u drugom setu odmah na početku uspela da dođe do brejka, ali je Bušarova već u sledećem gemu uzvratila oduzimanjem servisa.

Ipak, srpska teniserka je do kraja meča, u sedmom gemu drugog seta, došla do novog brejka, a potom i još jednog u devetom gemu, pa je tako došla do prvog trijumfa u Singapuru. Ivanovićeva je imala 45 odsto ubačenog prvog servisa, ali od toga osvojila poen u 80 procenata.

Srpska teniserka će se u petak, u narednom kolu "crvene grupe", sastati sa Rumunkom Simonom Halep, dok će Bušarova igrati protiv Amerikanke Serene Vilijams.

Halepova je ubedljivo pobedila prvu teniserku na VTA rang-listi – Vilijamsovu sa 6:0, 6:2, kojoj je to najubedljiviji poraz još od 1998. godine. Tim porazom Serene Vilijams situacija u ovoj grupi se zakomplikovala. Ukoliko Ana savlada Halepovu, a Serena bude bolja od Bušarove, odlučivaće set-količnik ko će među četiri najbolje.

"Htela sam da uživam u duelu, dva puta sam izgubila od Bušarove, ali sam sada uspela da joj se revanširam. Pokušala sam da budem agresivna i veoma sam srećna zbog pobede", rekla je Ivanovićeva. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.