ABA: Partizan izgubio u Novom Mestu

Izvor: B92, 12.Okt.2013, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Partizan izgubio u Novom Mestu

Košarkaši Partizana pretrpeli su prvi poraz u trećem kolu regionalne ABA lige.

Nakon dva sjajna izdanja na svom parketu, crno-beli su izgubili od Krke u Novom Mestu sa 60:52.

Tok meča:

Partizan je meč počeo zakucavanjem Lovernja posle odlične asistencije Vestermana, ali to su bili jedini poeni crno-belih u prvih četiri minuta.

Edo Murić je na drugoj strani ubacio sedm vezanih poena za Krku, a nakon što je Klobučar povećao na 9:2 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vujošević je zatražio tajm-aut.

Iako je Partizan postigao četiri vezana poena nakon minuta odmora (Lovernj i Bogdanović), napad crno-belih bio je dalko od onoga što smo videli u prve dve runde.

Osim Lovernja nije bilo raspoloženih igrača, pa je Krka posle deset minuta vodila sa 16:12.

Početkom druge deonice Partizan je pojačao odbranu, ali i dalje je pravio preveliki broj grešaka u napadu.

U pojedinim trenucima igrači obe ekipe delovali su kao amateri, a u takvom odnosu snaga Krka je imala minimalno vođstvo. Na kraju, posle najblaže rečeno slabog prvog poluvremena, Partizan je vodio sa 25:24.

Koliko je Partizan bio slab u prvih 20 minuta govori i samo 29% u šutu za dva i 17% u šutu za tri poena, uz 10 izgubljenih lopti.

Sa očajnom igrom, pre svega u napadu, crno-beli su nastavili i početkom drugog poluvremena. Prve poene u nastavku postigao je Dejan Musli tek psole četiri minuta, a za to vreme domaćin je napravio seriju 11-0 (35:25).

Ekipa Duška Vujoševića se probudila, ubacila je sedam vezanih poena (trojka Bogdanovića) i vratila se u meč. Usledio je tajm-aut Aleksandra Džikića nakon kojeg je Krka uspela da se konsoliduje. Buljan je postigao trojku u poslednjoj sekundi napada iz teške pozicije, Murić je zakucao i domaći sastav vratio je prednost.

Pred poslednjih deset minuta Krka je imala šest poena viška – 42:36.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ABA: Partizan izgubio u Novom Mestu

Izvor: B92, 12.Okt.2013

Košarkaši Partizana pretrpeli su prvi poraz u trećem kolu regionalne ABA lige...Nakon dva sjajna izdanja na svom parketu, crno-beli su izgubili od Krke u Novom Mestu sa 60:52...Tok meča:..Partizan je meč počeo zakucavanjem Lovernja posle odlične asistencije Vestermana, ali to su bili jedini poeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.