Policija i sudstvo Srbije na proveri kod Evropske unije

Izvor: S media, 02.Feb.2011, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija i sudstvo Srbije na proveri kod Evropske unije

Do sredine marta u Beograd dolaze tri ekspertske misije Evropske komisije koje će analizirati dokle je srpska Vlada stigla u reformama i ispunjavanju standarda u oblastima koje su ključne za pozitivno mišljenje EK da Srbija dobije status kandidata.

U izjavama za „Blic” [b]potpredsednik Vlade Božidar Đelić[/b] i ministarka pravde Snežana Malović ne isključuju mogućnost da će Srbiji posle predatih odgovora na upitnik Evropske komisije biti upućena i dodatna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pitanja.

Međutim, prvo su na redu misije koje će se, po svemu sudeći, baviti upravo oblastima koje je Vlada Srbije stavila sebi u zadatak kroz akcioni plan.

Bramerc nas ponovo proverava

Homen: Reforma će biti valjana

Malović: Najveći deo reforme do septembra

- Prva misija će boraviti u Beogradu od 21. do 25. februara i baviće se pravosuđem, borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije i organizacijom policije. Druga misija dolazi ubrzo potom, pred kraj meseca, odnosno početkom marta i ona će se ticati nezavisnih regulatornih tela. Treća misija je polovinom marta, a na dnevnom redu su ljudska prava, manjine, izbeglice i raseljena lica, kontrola granice, migracije i azil - kaže za „Blic“ šefica vladine kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Ona dodaje da se precizna najava programa prve ekspertske misije tek očekuje, ali da je već sada jasno da su teme zapravo deset indikativnih oblasti prema kojima je napravljen akcioni plan Vlade Srbije.

Željka Jevtić
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Policija i sudstvo Srbije na proveri kod Evropske unije

Izvor: Blic, 02.Feb.2011

BEOGRAD - Do sredine marta u Beograd dolaze tri ekspertske misije Evropske komisije koje će analizirati dokle je srpska Vlada stigla u reformama i ispunjavanju standarda u oblastima koje su ključne za pozitivno mišljenje EK da Srbija dobije status kandidata...U izjavama za „Blic” potpredsednik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.