LŠ - Zvezdin dželat u eliti, eliminisana Roma!

Izvor: Sportske.net, 23.Avg.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ - Zvezdin dželat u eliti, eliminisana Roma!

Fudbaleri bugarskog šampiona Ludogoreca remizirali su sa Viktorijom u revanšu plej-ofa kvalifikacija za LŠ i tako obezbedili mesto u grupnoj fazi takmičenja. Roma sa dva igrača manje eliminisana od Porta, Seltik se čupao u Izraelu.

Revanš utakmice plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona koje su odigrane u utorak uveče obilovale su uzbuđenjima i iznenađenjima, a nakon večerašnjih mečeva dobili smo još pet učesnika eliitnog takmičenja.

Tri meča >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igrana su u šampionskoj stazi, od kojih je srpskim ljubiteljima fudbala bio najinteresantniji onaj u Plzenju, dok su dve utakmice igrane u ligaškoj stazi.

Šampion Bugarske sačuvao je prednost stečenu u prvoj utakmici sa Viktorijom iz Plzenja pa nakon remija u revanšu 2:2 (1:1) obezbedio plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Viktorija je odlično otvorila meč pogotkom Mihala Duriša već u 7. minutu ali je Ludogorec posle samo deset minuta "ohladio" Čehe i nagovestio ko će u grupnu fazu elitnog takmičenja.

Domaćin je na startu drugog dela postigao drugi gol ali nije imao snage za još dva, a na kraju je i Ludogorec stigao do drugog pogotka i remija koji u ukupnom skoru daje 4:2 za Bugare.

Podsećamo da je Ludogorec u trećem kolu kvalifikacija eliminisao Crvenu zvezdu iako je srpski šampion sa gostovanja u Razgradu doneo odličan rezultat koji nije potvrđen na domaćem terenu.

Šampionska staza donela nam je još dva uzbudljiva susreta odigrana u Izraelu i Poljskoj gde su Seltik i Legija strepeli do poslednjih minuta za plasman u Ligu šampiona.

Uprkos odličnim rezultatima koje su ostvarili u prvim mečevima šampion Škotske i Poljske suočili su se sa jako neprijatnim situacijama.

Hapoel Ber Ševa je slavio sa 2:0 (1:0) protiv Seltika i tako za jedan gol ostao bez plasmana u Ligu šampiona, a Izraelci će dugo žaliti za ovom prilikom jer su u 15. minutu imali i šansu da iz penala dođu do pogotka.

Šampion Škotske dobio je prvu utakmicu sa 5:2 i da je Hapoel slavio sa 3:0 Rodžersov Seltik bi bio eliminisan što bi bilo veliko iznanađenje.

Sa utakmice koja je odigrana u Izraelu stiže nam i komična situacija koja je prethodila drugom golu Hapoela kada su golman i defanzivac Seltika napravili kardinalnu grešku.

Legija je posle 2:0 u Republici Irskoj dugo strepela jer je imala gol zaostatka u revanšu sa Dandalkom ali je gol Kučarčjuka u 92. minutu meča rešio sva pitanja oko toga ko će u Ligu šampiona.

Kada je u pitanju ligaška staza plasman u Ligu šampiona obezbedile su ekipe Porta i Monaka.

Portugalski predstavnik šokirao je Romu na "Olimpiku" i sa 3:0 na gostujućem terenu osigurao mesto u evropskoj eliti. Razlog za ovako ubedljiv poraz "Vučice" leži u činjenici da je italijanski klub bio brojčano inferioran tokom većeg dela utakmice zbog isključenja De Rosija i Emersona.

Monako je nakon povoljnog ishoda na "El Madrigalu" u Kneževini savladao Viljareal golom Fabinja iz penala u 91. minutu i tako osigurao mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.



Liga šampiona - 4. kolo kvalifikacija:

šampionska staza


Hapoel Ber Ševa (ISL) - Seltik (SCO) 2:0 (ukupno 4:5)

Legija (POL) - Dandalk (IRL) 1:1 (ukupno 3:1)

Viktorija Plzenj (CZE) - Ludogorec (BUL) 2:2 (ukupno 2:4)

ligaška staza

Roma (ITA) - Porto (POR) 0:3 (ukupno 1:4)

Monako (FRA) - Viljareal (ESP) 1:0 (ukupno 2:1)

* Boldirana su imena klubova koji idu u Ligu šampiona. Eliminisani će igrati u Ligi Evrope.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ludogorec obezbedio mesto u grupnoj fazi

Izvor: TV Arena Sport, 24.Avg.2016, 09:01

Fudbaleri Ludogoreca plasirali su se u Ligu šampiona pošto su remizirali sa Viktorijom u revanšu plej-ofa (2:2)...Bugarski šampion, koji je prethodno posle produžetaka izbacio Crvenu zvezdu, dalje je prošao sa ukupnih 4:2, posle pobede od 2:0 u prvoj utakmici...Viktorija je odlično otvorila meč...

Nastavak na TV Arena Sport...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.