U susret prvenstvu: Posle Adidasa i Puma briljira

Izvor: B92, 01.Maj.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret prvenstvu: Posle Adidasa i Puma briljira

Nemački proizvođač sportske opreme, Puma, ostvario je skok neto profita od 4 odsto u prvom tromesečju ove godine na 25,8 miliona evra.

Kompanija očekuje još veći rast zbog velikih sportskih događaja kao što su Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. i Olimpijske igre u Brazilu.

Kao i njihov zakleti protivnik Adidas, koji je ranije ove nedelje podigao poslovne prognoze na temelju snažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultata u prvom kvartalu, iz Pume su izvestili o sjajnom početku poslovne godine, uprkos negativnim efektima deviznih kurseva, prenosi agencija AFP.

"Poslovanje u prvom tromesečju 2016. godine odvijalo se kao što smo očekivali", izjavio generalni direktor Bjorn Gulden, ističući da je zabeležen organski rast u svim segmentima poslovanja i u svim regionima, mada je kretanje pojedinih valuta uticalo kako na iskazanu dobit, tako i na rezultate prodaje.

Operativna dobit kompanije porasla je za 10,1 odsto, na 41,3 miliona evra, zahvaljujući povećanju prodaje od 3,7 procenata na 851,9 miliona evra, navodi se u saopštenju Pume.

"Uprkos negativnom valutnom efektu ostajemo pri našoj prognozi poslovnih rezultata za celu godinu", rekao je Gulden.

Grupa predviđa da će prihod od prodaje, prilagođen kursnim razlikama, porasti za visok jednocifren procenat, odnosno do devet odsto, i da će operativni profit dostići ciljanih 115 do 125 miliona evra, navodi francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.