Kusturica: Da Putin nije došao, nas Srbe bi sravnili sa zemljom

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica: Da Putin nije došao, nas Srbe bi sravnili sa zemljom

29.07.2015. -

Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je da bi Zapad sravnio Srbe sa zemljom da se nije pojavio Putin.

Kusturica je u intervjuu za „Rusku gazetu“ rekao da je pojava Vladimira Putina ponovo oživela ideju o kulturnom i verskom jedinstvu naša dva naroda — srpskog i ruskog.

„Pojava Vladimira Putina ponovo je oživela tu značajnu ideju. Mi ponovo postajemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << svesni da nismo sami na ovom svetu“, ocenio je Kusturica.

Govoreći o bombardovanju SRJ 1999. godine, Kusturica je rekao da su tada SAD i Evropa kaznile Srbiju zato što smo uvek bili saveznici Rusije na Balkanu i „zato što mi, kao i Rusi, ispovedamo pravoslavlje“.

„Da Putin nije došao, nas, Srbe, sravnili bi sa zemljom. Taj čovek je vratio duh i dostojanstvo svome narodu, a sama Rusija se sada vraća na mesto u svetskoj hijerarhiji koje joj pripada. Sećam se, još za vreme Jeljcina, kad sam gostovao u jednoj televizijskoj emisiji u Moskvi. I rekao sam tada nešto o Dostojevskom. Voditeljku je to veoma iznenadilo. U tim godinama mnogi Rusi su bili zaboravili na to da su u njihovoj zemlji živeli Čehov, Ljermontov, Ljeskov, Bunjin, da su stvarali Pudovkin i Ejzenštajn“, rekao je Kusturica.
Pogledaj vesti o: Emir Kusturica

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.