Radonjić: Vilijamsu potrebno vreme

Izvor: Mondo, 17.Sep.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Vilijamsu potrebno vreme

Trener Crvene zvezde Telekom govorio je za klupski sajt o fizičkoj spremi Markusa Vilijamsa i oporavljenog Nemanje Dangubića. Nikola Kalinić ide sa ekipom u Tursku.

Foto: MN Press

Posle kontrolnog turnira u Francuskoj, košarkaši Crvene zvezde Telekom već nekoliko dana treniraju u Beogradu i spremaju se za naredne testove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Prvu sledeću proveru imaće u četvrtak, kada će u utakmici protiv Budućnosti, zatvorenoj za javnost, videti dokle su došli sa pripremama za novu sezonu. Trener Dejan Radonjić podvukao je prvu crtu posle pobeda u proverama sa Borcem, Panatinaikosom i Strazburom i poraza od Bajerna.

"Učestvovali smo na veoma jakom turniru i zaista smo imali veoma kvalitetne protivnike i mislim da su nam dueli sa Panatinaikosom, Bajernom i Strazburom mnogo značili", rekao je za klupski sajt.

Branko Lazić zbog slomljenog prsta desne ruke nije putovao u Francusku. Nemanja Dangubić je putovao, ali nije igrao. Jaka Blažič ukrcao se na avion dva dana posle nastupa za Sloveniju na Mundobasketu, a deo tima bio je Markus Vilijams, koji se posle letnje pauze dovodi u formu i kondiciju.

"Dangubić je radio po specijalnom programu i po povratku u Beograd on je posle duže pauze počeo sa košarkaškim treninzima. Ono što je evidentno je da će Vilijamsu biti potrebno još vremena da dostigne potreban nivo fizičke spreme, a Jaku Blažiča nismo želeli previše da opteretimo, pa je njegova minutaža na turniru u Francuskoj bila dozirana", objasnio je Radonjić i podvukao:

"Sve u svemu, napravili smo detaljnu analizu svega onog što smo videli i prikazali u Miluzu. Predstoji nam još mnogo rada kako bi se postigao željeni nivo fizičke spreme i timske uigranosti".

Pred crveno-belima je pripremni Riksos kup u Istanbulu (23-26 septembar), na kojem će im rivali biti CSKA, Fenerbahče, Efes, Olimpijakos i Unikaha. Zvezda će u Turskoj biti jača i za reprezentativca Nikolu Kalinića. Možda i za Stefana Jovića.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.