Poluvreme: Vrlo dobro izdanje crveno-belih, Zvezda - CSKA 35:34

Izvor: Blic, 23.Sep.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Vrlo dobro izdanje crveno-belih, Zvezda - CSKA 35:34

Košarkaši Crvene zvezde u prvom meču na izuzetno jakom turniru "Glorija kup" igraju protiv moskovskog CSKA u grupi B i na poluvremenu vode sa 35:34 (23:13, 12:21).

Crveno-belima je pripala prva četvrtina u kojoj su igrali jaku odbranu a prednost povećavali poenima iz kontri, dok je "armejcima" pripala druga, u kojoj su znatno bolje zaigrali u defanzivi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Priliku da debituju za Zvezdu dobili su reprezentativci Stefan Jović i Nikola Kalinić, i protiv jakog rivala na turniru u Istanbulu pokazali da će biti veliko pojačanje za ekipu Dejana Radonjića.

Zvezda je dobro ušla u meč, Bobi Marjanović je dao uvodnih šest poena za svoj tim, a Fridzon održao korak i primakao CSKA na 6:4 posle tri minuta. Kalinić je održavao prednost, da bi Cirbes uspešno zamenio Marjanovića i zakucavanjem se pobrinuo za 16:11. Sevnula je i kontra u finišu prve četvrtine koju su režirali Jović, Cirbes i Mitrović za 18:11.

Moskovljani su delovali prilično dezorganizovano, za razliku od crveno-belih koji su krali lopte i imali dosta lakih poena iz kontri, pa je i Jović postigao prve poene u novom klubu za dvocifrenu prednost 23:13 pred odlazak na prvi obavezan mali odmor.

Stao je napad Zvezde u drugoj deonici, pa su Fridzon i Markoišvili sa dve trojke vratili CSKA, koji je preko Džeksona, koji je završio kontru smanjio na 27:26. Koliko crveno-belima ništa nije polazilo za rukom svedoči i promašeno zakucavanje Marjanovića sredinom ove četvrtine, nije zatim ni Vilijams pogodio sa distance, pa su se nastavili problemi u napadu, što je rezultovalo time da su dali samo četiri poena za šest minuta.

Uspeo je Marjanović da prekine crnu seriju, pogodio je i Dženkins sa distance, a Vilijams odlično istrčao i realizovao kontru i na dodavanje Kalinića, koji je takođe posle kontre zaključio seriju 8:0 posle dobre odbrane Jovića za 35:27. Nisu uspeli crveno-beli da sačuvaju tu prednost, jer je Džekson na asistenciju Teodosića uz zvuk sirene trojkom smanjio na 35:34 za kraj poluvremena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treća četvrtina: Crveno-beli bez rešenja za Markoišvilija, Zvezda - CSKA 51:59

Izvor: Blic, 23.Sep.2014

Košarkaši Crvene zvezde u prvom meču na izuzetno jakom turniru "Glorija kup" igraju protiv moskovskog CSKA u grupi B i na poluvremenu vode sa 35:34 (23:13, 12:21, 16:25)...Crveno-belima je pripala prva četvrtina u kojoj su igrali jaku odbranu a prednost povećavali poenima iz kontri, dok je "armejcima"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.