Izvor: Radio 021, 07.Apr.2021, 13:41

FOTO, VIDEO: Predstavljeno 29 novih autobusa GSP-a koji će uskoro saobraćati ulicama Novog Sada

U garaži GSP-a na Futoškom putu danas je predstavljeno 29 novih autobusa koji su nedavno isporučeni gradskom prevozniku od strane turske kompanije BMC.

Radi se o 24 solo i pet zglobnih autobusa sa pogonom na prirodni gas koji su kupljeni preko kredita od sedam miliona evra koji je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala Novom Sadu. O tome više OVDE.

Ovo su moderni autobusi koji već postoje u voznom parku GSP-a, a radi se o poslednjem kontigentu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od preko stotinu autobusa koje je Novi Sad kupio u poslednjh godinu i po dana, a o čemu detaljnije možete čitati OVDE.



Predstavljanju autobusa koji će za nekoliko dana izaći na gradske i prigradske linije pošto se završi tehnički prijem, prisustvovao je deo vrha gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. On je ovom prilikom naveo da nastavljaju sa nabavkom novih vozila za GSP i da su u toku dogovori sa EBRD o kupovini prvih 10 električnih autobusa po ceni od tri miliona evra.

"Radimo i na rekonstruisanju radionice GSP-a koja nije obnavlјana 50 godina, zatim na uvođenju elektronske naplate karata, a u toku je i faza nabavke 10 električnih autobusa", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Direktor GSP-a Ivan Radojičić je ocenio da je nabavkom ukupno 100 novih vozila sistem javnog prevoza grada dignut na viši nivo tako da građani imaju priliku da se voze u bezbednijim, ekološki modernijim, sigurnijim i komfornijim vozilima.

"Sa aspekta preduzeća izuzetno nam je važno i da su sva nova vozila na prirodni komprimovani gas, što omogućava značajnu uštedu od preko 20 miliona dinara na mesečnom nivou, koja je pogotovo bitna u momentima kada smo zahvaćeni pandemijom", naveo je Radojičić.

On je dodao i da će dolaskom ovih 29 autobusa isti toliki broj starih vozila biti rashodovan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.