Islamska država potvrdila smrt Bagdadija, imenovan naslednik

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država potvrdila smrt Bagdadija, imenovan naslednik

Islamska država potvrdila je da su lider te organizacije Abu Bakr el Bagdadi i nekadašnji portparol Abu el Hasan el Mudžahir ubijeni, objavio je sajt SITE. Bagdadijev naslednik je Abu Ibrahim el Hašimi el Kuraši.
Potvrda je usledila punih pet dana pošto je Abu Bakr el Bagdadi ubijen u akciji američkih specijalaca na severu Sirije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Istovemeno, Islamska država objavila je i da je imenovan Bagdadijev naslednik, Abu Ibrahim el Hašimi el Kuraši.
"Amerikanci, da li ste svesni da je Islamska država sada na pragu Evrope i zapadne Afrike? Proteže se od istoka do zapada", navodi se u poruci Islamske države.
Američke oružane snage objavile su ranije u četvrtak video-snimak na kojem se vide borci u okolini Bagdadijevog utvrđenja koji otvaraju vatru na američki avion koji je učestvovao u opsadi.
General Frenk Makejnz rekao je novinarima da su u napadu ubijena četvorica muškaraca i dve žene. Kako je dodao, kada je Abu Bakr el Bagdadi detonirao bombu koja mu je bila okačena oko struka, verovatno je nastradalo i dvoje dece mlađe od 12 godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tzv. Islamska država imenovala Bagdadijevog nasljednika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Okt.2019

Militantna organizacija takozvana Islamska država imenovala je nasljednika, nakon što je njihov vođa Abu Bakr el Bagdadi ubijen prije nekoliko dana. Novi vođa je Abi Ibrahim el Hašemi al Kuraši, javlja Reuters. Inače, jedan od najtraženijih terorista na svijetu, Abu Bakr El Bagdadi – samoproglašeni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

ID poziva na osvetu SAD zbog Bagdadija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2019

Islamska država (ID) potvrdila je da je njen lider Abu Bakr al-Bagdadi ubijen u napadu američkih snaga na severoistoku Sirije i najavila osvetu SAD...Portparol ID-a se u audiosnimku koji je objavila islamistička agencija Amak osvrnuo i na SAD..."Osvetite se njihovoj zemlji i njihovoj braći nevernicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.