Preminuo Karl Hajnc Šelinger, negendarni nemački fudbaler

Izvor: Svet plus, 21.Maj.2024, 09:36

Preminuo Karl Hajnc Šelinger, negendarni nemački fudbaler

Bivši nemački fudbaler Karl Hajnc Šelinger preminuo je u 85. godini nakon duge i teške bolesti. Šelinger je bio ikona nemačkog fudbala, osvojivši brojne trofeje tokom svoje karijere.
Karl Hajnc Šelinger započeo je svoju karijeru 1958. godine i igrao do 1975. godine, promenivši samo pet klubova. Počeo je u Kelnu, gde je odigrao 84 utakmice i postigao osam golova, nakon čega se preselio u Italiju.
U Italiji je postao legenda igrajući za Mantovu, Romu i Milan, gde je proveo devet sezona pre nego što se vratio u Nemačku i potpisao za Borusiju iz Berlina.
Šelinger je takođe igrao za reprezentaciju Zapadne Nemačke, s kojom je bio drugi na Svetskom prvenstvu 1966. godine, a četiri godine kasnije...

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.