Zrenjanici najavili tužbe zbog splavova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanici najavili tužbe zbog splavova

Građani Mesne zajednice Mala Amerika u Zrenjaninu najavili su danas pokretanje tužbi protiv odgovornih zbog odluke o postavljanju splavova na jezeru u centru tog grada.

Kako su naveli, građani će to učiniti kako bi trenutno zaustavili sve aktivnosti na "jezeru" Begejske petlje u Zrenjaninu, ali i da se dugoročno promene i ukinu sve "nakaradne odluke" i ugovori koji su protiv interesa javnosti, a u korist pojedinca.

Radna grupa Stop splavovima koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je formirala mesna zajednica Mala Amerika saopštila je danas da je veliki broj građana jednoglasno podržao nastavak borbe za, kako su naveli, vladavinu prava, poštovanje interesa građana i uvažavanje mišljenja stručne i zainteresovane javnosti prilikom donošenja odluka u gradskim institucijama i javno-komunalnim preduzećima.

Radna grupa najavljuje i da će se aktivnosti građanske inicijative nastaviti sve dok gradske vlasti ne postupe onako kako to nalaže niz propisa koji su, kako navode, u slučaju "splavovi" grubo prekršeni.

Skupštinska odluka o postavljanju splavova doneta je u aprilu, a od tog momenta građani su u nekoliko navrata organizovali proteste jer, između ostalog, smatraju da je ona sporna na više nivoa i da je sporna i cela procedura njenog donošenja.

Pored toga, smatraju, splavovi će služiti za nečije bogaćenje i pri tom narušavati "građanski mir" iako je vlasnik budućeg splava Nikola Novaković u nekoliko navrata izjavljivao da budući splav neće biti noćni klub, da neće biti preglasne muzike i da će biti poštovani svi zakonom predviđeni uslovi kada su u pitanju bezbednost ljudi, ekologija i ambijentalna celina.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zrenjanin: Tužbe zbog splavova

Izvor: Radio 021, 12.Avg.2014

Građani Mesne zajednice Mala Amerika u Zrenjaninu najavili su danas pokretanje tužbi protiv odgovornih zbog odluke o postavljanju splavova na jezeru u centru tog grada...Kako su naveli, građani će to učiniti kako bi trenutno zaustavili sve aktivnosti na "jezeru" Begejske petlje u Zrenjaninu, ali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.