ZR:Građani protiv splavova u centru

Izvor: B92, 12.Avg.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZR:Građani protiv splavova u centru

Građani Mesne zajednice Mala Amerika u Zrenjaninu najavili pokretanje tužbi protiv odgovornih zbog odluke o postavljanju splavova na jezeru u centru tog grada.

Kako su naveli, građani će to učiniti kako bi trenutno zaustavili sve aktivnosti na "jezeru" Begejske petlje u Zrenjaninu, ali i da se dugoročno promene i ukinu sve "nakaradne odluke" i ugovori koji su protiv interesa javnosti, a u korist pojedinca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Radna grupa Stop splavovima koju je formirala mesna zajednica Mala Amerika saopštila je danas da je veliki broj gradjana jednoglasno podržao nastavak borbe za, kako su naveli, vladavinu prava, poštovanje interesa gradjana i uvažavanje mišljenja stručne i zainteresovane javnosti prilikom donošenja odluka u gradskim institucijama i javno-komunalnim preduzećima.

Radna grupa najavljuje i da će se aktivnosti gradjanske inicijative nastaviti sve dok gradske vlasti ne postupe onako kako to nalaže niz propisa koji su, kako navode, u slučaju "splavovi" grubo prekršeni.

Skupštinska odluka o postavljanju splavova doneta je u aprilu, a od tog momenta gradjani su u nekoliko navrata organizovali proteste jer, izmedju ostalog, smatraju da je ona sporna na više nivoa i da je sporna i cela procedura njenog donošenja.

Pored toga, smatraju, splavovi će služiti za nečije bogaćenje i pri tom narušavati "gradjanski mir" iako je vlasnik budućeg splava Nikola Novaković u nekoliko navrata izjavljivao da budući splav neće biti noćni klub, da neće biti preglasne muzike i da će biti poštovani svi zakonom predvidjeni uslovi kada su u pitanju bezbednost

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zrenjanici najavili tužbe zbog splavova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2014

Građani Mesne zajednice Mala Amerika u Zrenjaninu najavili su danas pokretanje tužbi protiv odgovornih zbog odluke o postavljanju splavova na jezeru u centru tog grada...Kako su naveli, građani će to učiniti kako bi trenutno zaustavili sve aktivnosti na "jezeru" Begejske petlje u Zrenjaninu, ali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.