Vranje raspisalo konkurs za nagradu Bora Stanković

Izvor: Glas javnosti, 08.Feb.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje raspisalo konkurs za nagradu "Bora Stanković"

VRANJE - Grad Vranje raspisao je Konkurs za književnu nagradu "Bora Stanković" za prozna i dramska dela objavljena u Srbiji tokom 2011. godine.

Vranje će u martu na "Borinoj nedelji" biti i domaćin književnim stvaraocima iz zemlje i regiona, izjavio je član gradskog veća zadužen za kulturu Zoran Najdić. On je potvrdio da će i ove godine, na 46.  "Borinoj nedelji", biti dodeljene književne nagrade za najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prozno i dramsko delo objavljeno u prethodnoj godini.

Najdić nije precizirao detalje oko toga da li će Grad Vranje, kao organizator, u nekom delu promeniti naziv manifestacije i nagrade zbog presude Višeg suda u Vranju, a po tužbi predsednika Književne zajednice "Borisav Stanković" Miroslava Cere Mihailovića, po kojoj se gradu zabranjuje organizovanje manifestacije pod tim imenom.

Najdić je naveo da će Grad Vranje pojedinosti oko organizovanja "Borine nedelje" i dodele književne nagrade "Borisav Stanković" saopštiti u toku naredne nedelje. Prošle godine, prvi put od osnivanja, u Vranju su održane dve manifestacije "Borina nedelja", jednu je organizovao Grad, a drugu Književna zajednica koja je uz pomoć gradske uprave ranijih godina bila organizator te manifestacije.

Usled spora Grada i Književne zajednice "Borisav Stanković" u 2011. godini su prvi put dodeljene i dve književne nagrade "Borisav Stanković".

Presudom prvostepenog suda u Vranju iz decembra 2011. godine Gradu Vranju je zabranjeno organizovanje književnih manifestacija "Borina nedelja" i "Justinove blagovesti" po tužbi književne zajednice "Borisav Stanković" iz Vranja i Miroslava-Cere Mihailovića. Presudom se Gradu zabranjuje i raspisivanje konkursa za dodelu književne nagrade "Borisav Stanković".

Grad Vranje je u januaru na ovu presudu podneo žalbu Apelacionom sudu u Nišu, i u isto vreme je podneo krivičnu prijavu protiv Miroslava Cere Mihailovića, zbog, kako je navedeno u obrazloženju "falsifikovanja dokumenata".
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Raspisan Konkurs za nagradu Bora Stanković

Izvor: NaDlanu.com, 08.Feb.2012

VRANJE, 8. februara 2012. (Beta) - Grad Vranje raspisao je Konkurs za književnu nagradu "Bora Stanković" za prozna i dramska dela objavljena u Srbiji tokom 2011. godine, saopšteno je u sredu... VRANJE, 8. februara 2012. (Beta) - Grad Vranje raspisao je Konkurs za književnu nagradu "Bora Stanković"...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.