Izvor: BujanovackiGlas.info, 05.Apr.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Albanski lideri krivi za bojkot izbora a primaju platu iz budžeta

BUJANOVAC, BEOGRAD, 5. april 2017. (foto:KT) – Slabu izlaznost Albanaca na predsedničke izbore, predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković objašnjava pozivom lokalnih albanskih političkih lidera na bojkot, prenosi B92.
Stanković je podsetio da neki od tih lidera primaju platu iz budžeta. On očekuje da se uskoro nastave razgovori između predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << Vlade Srbije  i Albanaca sa juga Republike.
Na izborima  za predsednika Srbije, 2. aprila, u bujanovačkoj opštini  je galsalo 15, a u preševskoj 7 odsto od ukupno upisanih birača.
Glasačke kutije na 12 biračkih mesta u ove dve opštine ostale su prazne. Na biračkim mestima gde su pravo glasa imali Albanci, Srbi i Romi kutije su bile delimično popunjene.
Uz tvrdnje da ih je država zapostavila, predstavnici političkih partija koje na jugu Srbije okupljaju Albance, uoči izbora su  izjavljivali  da nijedan predsednički  kandidat nije tražio njihove glasove.

Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.