Preminula poznata glumica: Prva je Afroamerikanka kojoj je pripala glavna uloga

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula poznata glumica: Prva je Afroamerikanka kojoj je pripala glavna uloga

Nagrađivana svestrana umetnica Dajen Kerol preminula je u 84. godini, potvrdila je porodica američke glumice i pevačice.

Nominovana je za Oskara, a slavu je stekla kao prva afroamerička glumica koja je imala glavnu ulogu u TV seriji, a da nije igrala člana posluge.

Glumičina ćerka Suzan Kej rekla je medijima da je njena majka preminula u petak u Los Anđelesu od raka, prenosi AP.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje duge karijere, Kerolova je nagrađena Tonijem za mjuzikl No Strings, a za Oskara je bila nominovana za ulogu u filmu Klodin.

Dajen Kerol je, ipak, možda najpoznatija po ulozi u seriji u kojoj je igrala Džuliju Bejker, bolničarku čiji je muž poginuo u Vijetnamu, a koja je emitovana od 1968. do 1971. godine.

Zahvaljujući seriji Džulija, Kerolova će ostati upamćena kao prva afroamerička glumica koja je imala glavnu ulogu u TV seriji, a da nije igrala člana posluge.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminula Dajen Kerol, jedna od prvi crnih glumica na američkoj televiziji

Izvor: Beta, 04.Okt.2019

Glumica i pevačica Dajen Kerol, jedna od prvih crnih glumica na američkoj televiziji, koja se proslavila u svetu ulogom u sapunskoj seriji "Dinastija" 80-ih godina, preminula je danas u 84. godini, saopštio je menadžer.Glumica, koja je imala rak dojke, preminula je u svom domu u Los Andjelesu.Dajen...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.