U ime godina patnje koje sam proživela posle traume... Zbog pokreta NISAMPRIJAVILA oglasila se i Danijela

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2021, 11:37

"U ime godina patnje koje sam proživela posle traume..." Zbog pokreta NISAMPRIJAVILA oglasila se i Danijela

Bila je iskrena...

Glumica Danijela Štajnfeld je nedavno optužila glumca Branislava Lečića za se*sualno uznemiravanje, međutim optužbe su na kraju odbačene. Ipak, usled pokretanja talasa "nisamprijavila", gde su žene na društvenim mrežama delile svoja traumatična iskustva o nasilju, tema vezana za Danijelu je ponovo izašla u prvi plan.

Nekoliko njenih pristalica se okupilo ispred pozorišta, pružajući joj podršku:

- Gotovo je sudbinski što je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas, kada je krenuo #nisamprijavila talas, bila i predstava u JDP-u u kojoj je igrao muškarac koji je paradigma muškog nasilja, neverovanja ženama i jasan odgovor na pitanje "zašto nije prijavila" - Branislav Lečić. Sve što se desilo sa njim u ovoj godini je pokazna vežba šta se dešava sa ženama koje progovore o nasilju. Verujemo i danas i zauvek Danijeli Štajnfeld ženi koja je simbol otpora i ljubavi. Kada stojimo ispred pozorišta, radimo to pre svega zbog nje, ali i zato što želimo da kažemo svim ženama i devojčicama da nisu same. Nikada više nećemo ćutati. Hvala ti, Danijela, što si nam dala glas i stvorila prostor za naše priče - stoji u objavi na Instagramu, na šta je i sama Danijela ostavila svoj komentar:

- Hvala aktivistkinjama i aktivistima što ne date da moj glas ode u zaborav i tolerancija silovatelja među nama u normalu. Za sve ostale koje moraju da ćute, u ime godina patnje koje sam proživela posle traume, hvala!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.