Spušten nivo opasnosti iznad vulkana na Islandu

Izvor: Press, 29.Avg.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spušten nivo opasnosti iznad vulkana na Islandu

Kancelarija je, međutim, navela da su u radijusu od tri nautičke milje i visini od 1.500 metara i dalje zabranjeni letovi na području gde je primetna vulkanska aktivnost, preneo je Rojtres.

Ranije danas vlasti su saopštile da se oko ponoći dogodila mala erupcija severno od islandskog vulkana Bardarbunga nakon gotovo dve nedelje od zemljotresa u regionu, ali da tom prilikom nije došlo do izbacivanja pepela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Aktivnosti najvećeg vulkanskog sistema Islanda, koji je pokriven sa više stotinama metara debelim slojem leda, izazvale su strepnje od erupcije da bi mogle izazvati probleme aviosaobraćaju.

Tako je 2010.oblak pepela iz Ejafjalajokul vulkana zatvorio na šest dana veliki deo neba nad Evropom.

Seizmička erupcija je mala i ukazuje na erupciju bez značanih eksplozivnih aktivnosti", ističe Kancelarija za meteroologiju Islanda.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ukinuta ograničenja avio-saobraćaja

Izvor: B92, 29.Avg.2014

Mala vulkanska erupcija vulkanskog sistema Bardarbunga, koja je počela danas, prestala je i ukinuta su sva ograničenja za avio-saobraćaj iznad Islanda..."Rascepljujuća erupciju koja je počela u ponoć severno od glečera Vatnajokul okončana je oko 4:00 sata po GMT. Procenjeno je da je rascep bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.