Zlatiborski opštinari zbog Čolinog novogodišnjeg koncerta ubili tonu pastrmke!

Izvor: Svet, 19.Jan.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatiborski opštinari zbog Čolinog novogodišnjeg koncerta ubili tonu pastrmke!

Prilikom ispuštanja vode iz jezera na Zlatiboru zbog koncerta Zdravka Čolića za doček 2015. godine, uništeno je blizu 1.000 kilograma ribe, koja je, umesto da bude dislocirana, završila u kanalizaciji!
Da je u ovom slučaju dara veća od mere, govori i činjenica da je Čolićev nastup u novogodišnjoj noći koštao opštinu Čajetina šest miliona dinara, a da se šteta od pomora potočne pastrmke procenjuje na dvadesetak miliona dinara, piše “Alo!”.
Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Ribolovačkog udruženja “Zlatibor” Nedeljko Žunić tvrdi da je svojim očima gledao kako komadi potočne pastrmke odlaze u kanalizaciju.
“Bio sam prisutan prilkom ispuštanja vode iz jezera i lično sam video kako riba odlazi u kanalizaciju, kako pluta mrtva. Skoro sva količina potočne pastrmke, koja je nizvodno odlazila iz jezera najpre u potok, pa onda u kanalizaciju, uništena je. Nešto malo ribe, možda nekoliko procenata, koja je otišla uzvodno, a to su vrlo mali komadi, spaseno je. Ribolovci su pokušali da spasu ribu, doneli smo i metalnu mrežu, koju je voda provalila”, objašnjava Žunić.
Na pitanje ko je odgovoran i na koliko se procenjuje šteta, on je ovako odgovorio:
“Ne znam ja! Nemojte mene da pitate. Znam samo da je za poslednje dve-tri godine u jezero ubačeno oko 600 kilograma potočne pastrmke, bilo je tu i većih komada, ali ne znam tačno koliko ona godišnje napreduje!”
Kako tabloid nezvanično saznaje, iako još nije utvtrđena zvanična šteta, procenjuje se da bi mogla da iznosi oko 20 miliona dinara i da je iz jezera istim kanalom gde je i kanalizacija ispušteno blizu tone potočne pastrmke.
 
Izvor: Alo!
Foto: Life Content
Pogledaj vesti o: Zdravko Čolić

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.