Zdravko Čolić o svom velikom prijatelju: Nedostaje mi Arsen Dedić, zajedno smo obilazili kafane

Izvor: Scandal.rs, 11.Apr.2016, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravko Čolić o svom velikom prijatelju: Nedostaje mi Arsen Dedić, zajedno smo obilazili kafane

Koncert u čast Arsena Dedića održan je u subotu uveče u beogradskom Centru “Sava“ kao omaž jednom od največih šansonjera i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca na ovim prostorima.

Pored velikog broja njegovih prijatelja i saradnika, na bini se pojavio i Zdravko Čolić.

“Arsen je bio strog, ali je voleo talentovane ljude. Svi mi koji smo imali tu čast da sarađujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << sa njim, vratili smo mu to na jedan ljudski način”, rekao je Čolić za Alo.

Arsen Dedić je svojevremeno napisao tekst i muziku za pesmu “Zagrli me“, koju je poverio Zdravku Čoliću da je otpeva. Numera je postala veliki hit, a njih dvojica su od tog trenutka bili nerazdvojni prijatelji. Zdravko se prisetio teškog trenutka i činjenice da, nakon jednog njihovog zajedničkog nastupa, više nikada nije sreo Arsena.

“Poslednji put sam ga video na koncertu “Teške industrije“ u Zagrebu, gde smo zajedno otpevali pesmu “Zagrli me“. Sećam se da mi je rekao: “Vidimo se sutra ili prekosutra“. Nažalost, nikada se posle toga nismo videli. Arsen je preminuo”, priseća se Zdravko i otkriva da su njih dvojica pored muzike imali i druga zajednička interesovanja.

“Voleo je Beograd i stalno smo se družili. Arsen je obožavao kafane, a onaj ko voli kafane, voli i život”, otkrio je Čolić za.
Pogledaj vesti o: Koncert Zdravka Čolića

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.