Zdravko Čolić na rok festivalu: Prvi put u Srbiji uz posebnu pratnju

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 16:31

Zdravko Čolić na rok festivalu: Prvi put u Srbiji uz posebnu pratnju

Legendarni Zdravko Čolić, jedna od najvećih muzičkih zvezda svih vremena na našim prostorima, nastupiće sa simfonijskim orkestrom u subotu 29. juna na Main stageu Arsenal festa 2024. u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu.

Pevač čija velika popularnost traje pet decenija i konstantno se širi na nove generacije, predstaviće poslednje, treće festivalske večeri niz svojih velikih hitova iz svih faza karijere u drugačijim, raskošnim aranžmanima, uz podršku sjajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, i Fedora Vrtačnika koji potpisuje aranžmane.

To će doneti novu boju i novi doživljaj uživanja u klasicima kao što su "Produži dalje“, "Gori vatra“, "Sinoć nisi bila tu“, "Jedna zima sa Kristinom“, "Ljubav je samo riječ“, 2Ti si mi u krvi“, ali neće izostati ni pesme iz novije faze karijere – "Tebe čuvam za kraj“, Kuća puna naroda“...

Zdravko Čolić, koji je do sada koncerte za pamćenje sa simfonijskim orkestrom održao u Banjaluci, Puli i Zagrebu, po prvi put će u takvoj postavi nastupiti u Srbiji, ujedno i prvi put na jednom rok festivalu. Stoga se, sasvim sigurno, uz brojne poklonike njegovog zvuka iz Kragujevca i ostatka Šumadije, očekuje i veliki broj posetilaca iz ostalih krajeva Srbije.

"Moji prijatelji i saradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika pokrenuli smo celi projekat. Potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pesama odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primeren ovoj ekskluzivnoj muzičkoj priči“, kaže Čola.

Dame će, sva je prilika, u velikom procentu činiti publiku 14. Arsenal festa (27-29. jun). Podsetimo, sa svojim bendom Dogstar na Main Stage 27.juna stiže još jedan njihov miljenik, i to na planetarnom nivou – holivudska zvezda Kijanu Rivs. Glavnom scenom će odjekivati i hitovi sastava Asian Dub Foundation koji je već nekoliko puta gostovao u Srbiji, a na Arsenalu je debitovao 2016. Main je rezervisan i za Circa Waves, indi-rok bend iz Liverpula osnovan 2013, kao i za ovdašnje pank-rok legende Gobline.

Na Garden Stage stiže Nik Vest. Kraljica bas gitare koja je sinonim scenske pojave, sarađivala je tokom karijere sa velikanima kao što su Prins, Džon Mejer, Kvinsi Džons... Što se tiče Zastavine bašte, potvrđeni su i nastupi renomiranih regionalnih imena kao što su Letu štuke, Vojko V i Ritam nereda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zdravko Čolić,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zdravko Čolić prvi put nastupa na rok festivalu: Muzička zvezda izvodi svoje hitove u drugačijim aranžmanima

Izvor: Blic, 13.Feb.2024

Legendarni Zdravko Čolić, jedna od najvećih muzičkih zvezda svih vremena na našim prostorima, nastupiće sa simfonijskim orkestrom u subotu 29. juna na Main stageu Arsenal festa 2024. u prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.