Zaprosio devojku na Čolinom koncertu

Izvor: Blic, 16.Feb.2010, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaprosio devojku na Čolinom koncertu

Na Dan zaljubljenih naš legendarni pevač Zdravko Čolić pevao je zaljubljenima u splitskoj „Spaladijum areni”, gde je nastupio posle punih dvadeset i pet godina pauze, a posebno upečatljiv momenat koncerta bio je kada je zaljubljeni mladić Dijan Jahjefendić zaprosio svoju devojku Anu Gruicu, glumicu i manekenku, preko video-bima u pauzi dve pesme.

Čola je u Splitu pevao posle 25 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Čola je bio veoma uzbuđen pred koncert jer je Split jedan od gradova u bivšoj Jugoslaviji za koje je posebno vezan. Imao je burnu vezu kao mladić sa jednom Splićankom, tako da je u gradu pod Bijelim bregom jedno vreme i živeo.

- Vidim da su veze između Splita i mene još uvek snažne. Uostalom, za Split sam posebno vezan, grad je sličnog mentaliteta kao Sarajevo - rekao je Čolić uoči koncerta, podsetivši se da je kao mladi pevač nastupao na Splitskom festivalu.

Na koncertu Zdravka Čolića bilo je oko trinaest hiljada posetilaca, a Čola je pevao tri sata u p ratnji dvadeset i osam muzičara i igračke ženske grupe. Na koncert je stigla i Marija Šerifović, koja je bila u društvu mis univerzum Hrvatske 2000. Splićanke Renate Lovrinčević. Među VIP publikom su bili gradonačelnik Kerum, Jelena Rozga, Jole, Nives Ivanković, Arijana Čulina, Dijana Čuljak, Ivica Šurjak i Ivica Mornar.

Za produkciju koncerta pobrinula se uigrana ekipa „Berar studija” iz Novog Sada, koja je poznata po radu na festivalu „Egzit”, a dobrodošlicu su Čoli poželeli članovi klape „Cambi - Split”, otvorivši koncert s pesmom”Ti si mi u krvi”.

Kada je Čola izašao na prve taktove pesme „Produži dalje”, krik oduševljenja prolomio se velikom dvoranom.

- Dalmacija je u mom srcu! Neobična mi je čast večeras u ovako lepom zdanju da na dan Svetog Valentina pevam s ovom velikom ekipom. Nismo se videli dugo, od Poljuda, starih Gripa, tako da mi je posebno zadovoljstvo da večeras otpevam neke pesme koje su nas pratile kroz vreme, a i neke malo novije - rekao je Čola već na početku koncerta.

Obožavatelji u Splitu pevali su sa svojim idolom sve velike Čoline hitove. Mnoge Splićanke su plakale od sreće zbog ponovnog susreta sa Čolom. Pesme „Pusti, pusti modu” i „Ti si mi u krvi” napravile su pravi haos u „Areni” u kojoj su prosto svi plesali i pevali, a brojne devojke u publici bacale su ka sceni crvene grudnjake.

Jedan od najzanimljivijih detalja koncerta je trenutak kada je u pauzi između dve pesme zaljubljeni mladić Dijan Jahjefendić pred svima zaprosio svoju devojku Anu Gruicu. Na velikom video-zidu publika je mogla da vidi Dijana kako kleči pred Aninim nogama i moli je da se uda za njega. Ana, inače poznata manekenka i glumica, pristala je da se uda za Dijana, inače vlasnik jedne teretane u Splitu. Publika je burnim aplauzom pozdravila zaljubljeni par, koji nije krio svoju ljubav.

Koncert je završen veličanstvenim horskim izvođenjem pesme „Pjesmo moja”, u kojoj je Čoli ponovo pomogla klapa „Cambi - Split”. Posle koncerta, Čoli u čast priređen je after parti u klubu „Vanila”, gde je organizator vaterpolista Renco Posinković napravio žurku za specijalne goste. Čola je u finom društvu ostao do ranih jutarnjih časova, a sa svojom ekipom proslavio je i završetak svog novog muzičkog materijala miksovanog u Londonu, koji bi u prodaji trebalo da se pojavi osmog marta.

Novi album

Zdravko je novi album uradio u studiju „Metropolis” u Londonu. Na albumu će se naći trinaest pesama, a omot radi Dragan Stefanović.
Pogledaj vesti o: Koncert Zdravka Čolića

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.