Tereza Salgeiro za „Blic“: Radujem se susretu sa Čolom

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tereza Salgeiro za „Blic“: Radujem se susretu sa Čolom

Čuvena portugalska pevačica Tereza Salgeiro održaće koncerte 18. aprila u beogradskom Domu sindikata i 19. aprila u u Novom Sadu. Za “Blic” se priseća ranijih susreta sa našom publikom, i otkriva kako bi volela da snimi najavljeni duet sa Zdravkom Čolićem, koga je imala priliku da upozna.

- Bila sam više puta u Beogradu. Nosim najlepša moguća sećanja. Prvi put sam bila sa svojom grupom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Madredeuš” a posle toga još dva puta, poslednji put pre dve godine. Uvek je bilo divno nastupati pred takvom publikom. Posebno, jer sam svaki put osetila koliko ti ljudi vole muziku - kaže za „Blic" Tereza Salgeiro.

Beogradska publika vas je svaki put dočekala raširenih ruku. U kakvom sećanju je vama Beograd?

- Znam da Srbija ima veoma interesantnu tradiciju kada je reč o muzici, tako da mi se dopada način na koji publika u Srbiji prihvata i sluša moju muziku. Dolazim iz jedne potpuno drugačije zemlje, pevam na drugom jeziku, ali publika uprakos tome sa velikim entuzijazmom prihvata muziku koju ja izvodim, a to je za mene zaista nešto posebno.

Da li ste imali prilike da bolje upoznate našu prestonicu?

- Zbog obaveza i proba, nikada nisam imala vremena da prošetam gradom uveče. Posle jednog koncerta bila sam na večeri u predivnom restoranu, ali nisam upoznala grad toliko koliko sam želela. Ni ovog puta neću imati mnogo više vremena. Već sledećeg dana posle beogradskog koncerta idem u Novi Sad. Nadam se da ću u budućnosti imati prilike da bolje upoznam Srbiju.

Svojevremeno ste ugovorili saradnju sa Zdravkom Čolićem. Šta se desilo sa dogovorom o duetu?

- Ponuđena mi je saradnja sa Zdravkom Čolićem, ali sam ja u tom periodu bila mnogo zauzeta, a mislim da je i on bio prezauzet, tako da nije bilo priče o tome kasnije. On je bio na mom koncertu, posle kog smo se upoznali, na moje i njegovo veliko zadovoljstvo. Tada mi je Zdravko spomenuo da bismo mogli da ostvarimo saradnju i napravimo duet, ali se posle toga nismo sreli. Možda ćemo naš plan ostvariti u budućnosti, bilo bi lepo, i ja bih jako volela. Jedva čekam da ga sretnem ponovo i da porazgovaramo o tome.

Jeste li zadovoljni putem kojim je krenula vaša karijera pošto ste napustili grupu „Madredeuš”?

- Posle 25 godina, odlučila sam da pravim svoju muziku. Srećna sam, jer sam imala ideju da snimim i pravim muziku koju danas stvaram. Ponosna sam na uspeh koji smo muzičari sa kojima sarađujem i ja postigli. Prvi put u svom životu sam pronašla ljude sa kojima zajedno komponujem i stvaram muziku, a to je za mene nešto novo, da stvaram svoju muziku. Pomirili smo sve različitosti, našli zajednički jezik, ali imali smo zajedničke snove da stvorimo našu muziku.

Novi muzičari za Beograd

Po čemu će ovogodišnji koncerti u Srbiji biti drugačiji u odnosu na prethodne?

- Sve će biti drugačije. Muzičari i ja imamo ideju da stvorimo zvuk koji blizak mojoj prirodi, osećajnosti, sećanjima. To je jedan veliki izazov i avantura. Mi smo neprestano na turnejama, konstantno se predstavljamo drugoj publici u različitim zemljama, sa različitim tradicijama, kulturom... Tako da je svaki koncert poseban, priča za sebe.

Povezane vesti: Karte za Terezu Salgeiro u prodaji od danas Čola za dva dana rasprodao Stožice

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.