TI SI MI U KRVI: Da li znate kako je nastala pesma Zdravka Čolića? VIDEO

Izvor: Svet plus, 07.Feb.2016, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TI SI MI U KRVI: Da li znate kako je nastala pesma Zdravka Čolića? VIDEO

Popularna pesma ''Ti si mi u krvi'' koju izvodi Zdravko Čolić jeste jedna od najslušanijih, a evo kako je ona nastala.

Kantautorka Aleksandra Kovač otkrila je kako je nastala pesma Zdravka Čolića. ''Porodični dom je uvek bio bučan, pun muzike i ljudi. Kod nas su dolazili mnogi, od Zdravka Čolića pa do svih mogućih muzičara koji su se u bivšoj državi bavili popom i rokom. Mnogo se sviralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i često smo pravili zabave. Moju sestru Tinu i mene bi poslali na spavanje, ali bismo čekale sat i po, a onda smo se polako prikradale i slušale'', priča Aleksandra za portal 24sata.hr.

 ''Moja majka Spomenka, u trenutku dok je pisala "Ti si mi u krvi" nije bila popularna, bila je samo Kornelijeva supruga. Zato Čolić nije bio baš oduševljen da ona piše tekst za njegovu pesmu, mislio je da bi to možda trebalo da bude neko ozbiljniji. Onda je tata tražio da Zdravko da mami šansu, a da Bajaga bude s njom za slučaj da joj treba pomoć. Bajaga i mama su pričali celo jedno poslepodne i od toga nije bilo ništa. Bajaga je rekao da njoj ne treba nikakva pomoć i ona je sama napisala tekst koji je, eto, danas antologija'', otkrila je Aleksandra Kovač za 24sata.hr.

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.