Pema je bila za Zdravka Čolića, a on je odeno Oliveru Dragojeviću

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pema je bila za Zdravka Čolića, a on je odeno Oliveru Dragojeviću

Hrvatski muzičar Tonči Huljić priprema premijerno izvođenje pesme Olivera Dragojevića "Dva put san umra" u novom aranžmanu sa Zagrebačkom filharmonijom pred koncert u glavnom gradu Hrvatske.

On se u razgovoru za hrvatske medije podsetio kako je preoteo pesmu "Šta to beše ljubav, koja je bila namenjena Zdravku Čoliću, kao i još jedne pesme koju je komponovao za Dragojevića.

"Za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Olivera sam napisao tri pesme i sve su bile karijerske. Zdenko Runjić, najbliži saradnik i moj otac u muzičkom smislu, pitao me da li imam pesmu za Olivera. Napisao sam je na njegovu molbu. I kad je prvi put, 1988, postao direktor Splitskog festivala, trebala mu je pesma za Olivera. Nije bilo zgodno da je on kao direktor napiše. Od Marine Tucaković i njenog supruga Fute doneo sam ‘Šta to beše ljubav’. Napisali su je za Zdravka Čolića. Čuo sam je i tražio da mi daju tu pesmu da je pokažem Zdenku. Dve godine kasnije Zdenko je i dalje bio direktor, zamolio me da napišem još jednu, pa sam stvorio 'Neka se drugi raduju’. Oliver je s tom pesmom pobedio. Zadnja je bila ‘Dva put san umra’".

Popularni kompozitor je dodao da se pesme sad vraćaju autoru.

"Bavim se u poslednje vreme tim da objedinim sve što sam radio dosad, da podvučem crtu i mirno krenem dalje", rekao je Huljić za 24sata.hr.
Pogledaj vesti o: Koncert Zdravka Čolića

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.