UOČI MEČA S LITVANIJOM Zagrevanje “orlova” za – baraž

Izvor: 011vodič.com, 14.Okt.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UOČI MEČA S LITVANIJOM Zagrevanje “orlova” za – baraž

Šta smo uradili – uradili smo. Nismo mnogo, doduše. Posle poraza od Portugalije, na stadionu „Rajko Mitić“ za naše fudbalere praktično su završene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Mora da se odrade do kraja, iako je kraj za „orlove“ došao 7. septembra.
Kvota naše kladionice na igru 2-2 u meču Litvanija – Srbija je 1.90.
U ponedeljak (20:45) reprezentativci Srbije igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << šesti meč u Grupi B. U Viljnusu, protiv Litvanije, biće prilika za popravku ukupnog utiska, ali pre svega za dodatno uigravanje tima pred nastupajući baraž za Evropsko prvenstvo, kroz plej-of Lige nacija.
Selektor Ljubiša Tumbaković odlučio je da ovaj „reprezentativni prozor“ odradi bez iskusnog člana Mančester junajteda  Nemanje Matića, napadača Reala Luke Jovića i defanzivca Šalkea Matije Nastasića. U odnosu na mečeve u septembru, s Portugalijom i Luksemburgom, nema ni Rukavine, Lazovića, Kataija, dok je Spajić suspendovan (kartoni). Čast Superlige Srbije brane Milunović, Pavkov, Gobeljić i Rodić (Crvena zvezda), Miletić (Partizan) i Rackov (Vojvodina), a posle dužeg vremena u nacionalni tim pozvan je Andrija Pavlović, trenutno član kiparskog APOEL-a.
– Matematički još postojimo. Realno, to je gotovo nemoguće, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat – rekao je Tumbaković
U kojem god sastavu da izađe Srbija je apsolutni favorit u ovom duelu. U junu, u Beogradu, „orlovi“ su lako savladali ovog rivala (4:1), a obe pobede ostvarili su i u minuloj Ligi nacija (1:0 i 4:1). Uostalom, do sada su ove dve selekcije odigrale osam mečeva, Srbija je pobedila sedam puta, a Litvanija jednom. Ukupna gol razlika Srbije je 21:5.
U poslednjem susretu Aleksandar Mitrović je bio dvostruki strelac i golgeter Fulama i Čempionšipa i sada bi trebalo da predstavlja najveću pretnju po golmana Bartkusa.
Selektor Litvanije Valdas Urbonas je posle poraza u Beogradu znatno promenio tim i formaciju, iz 3-4-3 prešao je na 4-1-4-1. Mesto između stativa izgubio je Bartkus, a u duelima sa Ukrajinom i Portugalijom branili su Zubas i Setkus. . U defanzivi je ostao samo Palionis, a pored njega su još Vorobjovas (Andriuskevičius), Girdvainis i Mikoliunas. U veznom redu je izvršio silne promene. U tri utakmice priliku su dobila čak osmorica igrača. Po dva duela odigrali su samo Sivka i Verbickas. U napadu su igrali Černih, Lakuzemis (po dva meča) i Novikovas (jedan meč).
Kombinovaće i naš selektor. Treba da se što bolje dočeka mart sledeće godine i baraž za EP.
 Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz septembra nam je pomogao da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada udješ u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora – poručio je Tumbaković.


The post UOČI MEČA S LITVANIJOM Zagrevanje “orlova” za – baraž appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.