Izvor: 011vodič.com, 01.Nov.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić odgovorio Izetbegoviću: U NATO želi većina građana BiH

Aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da u NATO ne žele samo delovi političkih elita u BiH, već da to zapravo želi velika većina građana.

Komšić je to rekao za portal Radio Sarajevo, a povodom izjave predsednika SDA Bakira Izetbegovića, da „ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << ići u NATO“.
„Jedini koji ne žele u NATO, jesu delovi, samo delovi političkih elita. Velika većina ljudi, bez obzira ko su, zapravo želi u NATO“, kazao je Komšić.
Izetbegović je juče rekao da Godišnji nacionalni program (ANP) nije uslov za formiranje Saveta ministara Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH.
Međutim, Komšić upozorava da u BiH ne postoji niko ko je ovlašćen da govori u ime celih naroda.
„Ni po Ustavu BiH niti po svom izbornom rezultatu, pogotovo. Svi ti koji misle da mogu govoriti u ime naroda, nikada ne prelaze prostu većinu glasača iz samo jednog naroda“, poručio je Komšić, preneo je Tanjug.

The post Komšić odgovorio Izetbegoviću: U NATO želi većina građana BiH appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Dodik predlaže još deset dana za formiranje Saveta ministara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predložio je danas liderima SDA I HDZ BiH, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se sastanu ovog vikenda i promene jedan član sporazuma iz avgusta o formiranju Saveta ministara...Promenom tog člana, kako je naveo, određen bi bio novi rok od deset...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.