Dodik predlaže još deset dana za formiranje Saveta ministara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik predlaže još deset dana za formiranje Saveta ministara

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predložio je danas liderima SDA I HDZ BiH, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da se sastanu ovog vikenda i promene jedan član sporazuma iz avgusta o formiranju Saveta ministara.

Promenom tog člana, kako je naveo, određen bi bio novi rok od deset dana za formiranje Saveta ministara BiH.

Ako taj rok ne bude ispoštovan i nakon posebne sednice Narodne skupštine, onda njega, dodao je, više ne treba ni da zovu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dodik je to rekao komentarišući izjavu Izetbegovića da BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da Godišnji akcioni plan (ANP) treba da bude usvojen.

"Nikakav ANP ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakva aktivacija MAP (Akcionog plana za članstvo u NATO )", rekao je Dodik novinrima nakon razgovora sa predsednikom DNS-a Markom Pavićem, preneo je portal Srpskainfo.

Dodik je najavio pripreme za posebnu sednicu Narodne skupštine o poziciji RS i dodao da očekuje jedinstvo u koaliciji.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Nećemo pristati na plan za članstvo u NATO

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2019

BANJALUKA - BiH može usvojiti dokument u vezi sa NATO samo ako on ne može da se protumači kao akcioni plan i osnova za aktivaciju Akcionog plana jer postoji rezolucija Narodne skupštine RS o vojnoj neutralnosti, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

FORMIRNJE VLASTI U BiH Dodik predložio da se tokom vikenda sastane sa Izetbegovićem i Čovićem

Izvor: Blic, 01.Nov.2019

Lider SNSD Milorad Dodik predložio je da sutra ili u nedelju, 3. novembra, održi sastanak sa liderima SDA i HDZ BiH Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem i da iz ranije utvrđenog Sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH bude promenjen član koji se odnosi na rok sprovođenja ovog dokumenta.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.