Vikiliks: Klintonova zna da Katar i Saudijci finansiraju ID

Izvor: RTS, 11.Okt.2016, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vikiliks": Klintonova zna da Katar i Saudijci finansiraju ID

Sajt "Vikiliks" je objavio treći deo poverljivih pisama Džona Podestija, predsednika predizborne kampanje demokratske kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton, u kojima ona navodi da Katar i Saudijska Arabija tajno finansiraju Islamsku državu.
Treći deo sadrži još 1.190 poruka, a do sada je objavljeno već oko 4.000 pisama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Moramo da iskoristimo svu svoju diplomatiju i tradicionalna obaveštajna sredstva kako bismo izvršili pritisak na vlasti Katara i Saudijske Arabije, koje tajno finansiraju i tehnički podržavaju ID i druge radikalne sunitske organizacije u regionu", navodi Klintonova u jednoj od poruka.
Pored toga, ona navodi da lojalnost kurdskih vlasti Sjedinjenim Američkim Državama takođe može da utiče na dalje korake Saudijske Arabije i Katara, prenosi Sputnjik.
"Ti napori biće učvršćeni na račun privrženosti kurdske regionalne vlade. Žitelji Katara i Saudijske Arabije biće prinuđeni da balansiraju između borbe za dominaciju u sunitskom svetu i posledica pritiska SAD", dodaje kandidatkinja za predsednika SAD.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vikiliks: Klintonova zna da Katar i Saudijska Arabija finansiraju ID

Izvor: Blic, 11.Okt.2016

Sajt Vikiliks objavio je treći deo poverljivih pisama Džona Podestija, predsednika predizborne kampanje demokratske kandidatkinje za predsednika SAD Hilari Klinton, u kojima ona navodi da Katar i Saudijska Arabija tajno finansiraju Islamsku državu...Treći deo sadrži još 1.190 poruka, a do sada...

Nastavak na Blic...

VIKILIKS OTKRIO MRAČNU TAJNU HILARI KLINTON: Znala je da Katar i Saudijska Arabija finansiraju ID

Izvor: Kurir, 11.Okt.2016

...Treći deo sadrži još 1190 poruka, a do sada je objavljeno već oko 4000 pisama.."Moramo da iskoristimo svu svoju diplomatiju i tradicionalna obaveštajna sredstva kako bismo izvršili pritisak na vlasti Katara i Saudijske Arabije koji tajno finansiraju i tehnički podržavaju IS i druge radikalne...

Nastavak na Kurir...

"Vikiliks propagandna ruka ruske vlasti"

Izvor: B92, 12.Okt.2016, 07:38

Vašington -- Šefovi kampanje Hilari Klinton optužili su “Vikiliks“ da je “ruska propaganda“ koja podržava rivala Klintonove Donalda Trampa...Optužba je usledila nakon što je sajt “Vikiliks“ objavio niz mejlova koji se odnose na kampanju demokratske kadidatkinje za predsednika SAD...“Niste...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.