Izvor: JUGpress.com, 28.Jan.2024, 00:10

,,Renovirajte doktorsku etiku“: Protest protiv akušerskog nasilja u Vranju

VRANJE

Na protestu protiv akušerskog nasilja u Vranju ispred Gradske uprave okupilo se oko dvadesetak građanki/na i aktiviskinja/sta sa transparentima ,,Renovirajte doktorsku etiku, Da bolnice ne budu klanice, Ljudska prava žena – moje telo moja odluka”. Odbor za ljudska prava uručio je zahtev za prisustvo osobe od poverenja na porođaju direktorki Opšte bolnice dr Nataši Stojiljković.

Građani koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su se okupili nisu pušteni da uđu u bolničku kapiju. Iz Odbora za ljudska prava Suzana Antić Ristić je ispred ZCV-a rekla direktorki bolnice Stojilković da ishod postupka u vezi sa prijavama akušerskog nasilja u ZCV-u čekaju svi građani.

Podsetimo se, dan pre protesta predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ministarkom zdravlja Danicom Grujičić obišao je radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju i najavio obnovu svih porodilišta u Srbiji, a o protestu i nedavnom slučaju akušerskog nasilja u ZCV-u koji je prijavljen policiji nije govorio.

Protesta šetnja protiv akušerskog nasilja održana je povodom slučaja S.J. koja je prijavila policiji dvojicu lekara zbog nehumanog i nesavesnog postupanje prilikom porođaja, tokom kog je kako je navela povređena njena novorođena beba.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.