Ukrajinska kriza iz dana u dan: Ofanziva ruskih snaga na Istoku; Zelenski konstantno ubeđuje Šolca da pomogne; Putin: Rusija nije započela neprijateljstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 07:56

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Ofanziva ruskih snaga na Istoku; Zelenski konstantno ubeđuje Šolca da pomogne; Putin: Rusija nije započela neprijateljstva

Rat u Ukrajini 351. dan. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, posle Londona i Pariza, prisustvovao je samitu lidera EU u Briselu, gde se obratio i Evropskom parlamentu. Objava na blogu američkog novinara, koji tvrdi da iza eksplozija na Severnom toku stoje SAD, trebalo bi da postane osnova za međunarodnu istragu, poručuje Moskva.

Rusija je pokrenula >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliku ofanzivu na istoku Ukrajine i pokušava da probije odbranu u blizini grada Kremine, rekao je u guverner Luganske oblasti.

Sergej Haidai je rekao ukrajinskoj televiziji da su ruske trupe krenule u napad i da pokušavaju da napreduju na zapad. Došlo je do "maksimalne eskalacije" i povećanja granatiranja, rekao je on.

"Ovi napadi su praktično svakodnevna pojava. Vidimo male grupe ruskih vojnika koji pokušavaju da napreduju, ponekad uz podršku borbenih vozila i tenkova. Neprestano se puca," rekao je Haidai.

19.28 - Putin: Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi

Rusija nije započela neprijateljstva u Ukrajini, već pokušava da ih zaustavi, s obzirom da neprijateljstva traju od 2014. godine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima vazduhoplovne industrije.

18.25 - Zelenski: Stalno moram da ubeđujem Šolca da pomogne

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da "stalno mora da ubeđuje" nemačkog kancelara Olafa Šolca da pomogne Ukrajini zarad Evrope.

13.54 - Putin: Brendovi koji su otišli ostavili su dobro nasleđe, ništa se nije raspalo

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da globalni brendovi koji se povlače sa ruskog tržišta za sobom ostavljaju ''dobro nasleđe'', te da se ništa nije urušilo ili raspalo.

11.53 - Zelenski stigao u Brisel gde će razgovarati sa evropskim liderima

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je danas u Brisel u okviru mini turneje po evropskim prestonicama sa ciljem da podstakne lidere EU da odobre veću pomoć Ukrajini u naoružanju i brz početak pregovora o članstvu te zemlje u EU, preneo je Rojters.

11.22 - Lideri EU najavljuju veću vojnu pomoć Ukrajini

Evropska unija ce pružiti veću vojnu podršku Ukrajini, potvrdio je novinarima danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, dolazeći na EU samit koji se održava u Briselu i na kojem će učestvovati i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

07.54 - Spejsiks: Preduzete mere da Kijev ne koristi Starlink za kontrolu dronova

Američki proizvođač svemirskih letelica i korporacija za satelitske komunikacije "Spejsiks" (SpaceX) preduzela je korake da spreči ukrajinsku vojsku da koristi
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.