Severni tok 2 otkazao sastanak Zelenskog i Berboka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 08:32

"Severni tok 2" otkazao sastanak Zelenskog i Berboka

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski otkazao je sastanak sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok zbog nesuglasica u vezi sa gasovodom “Severni tok 2” i vojne pomoći za Kijev, preneo je Si-En-En (CNN).

“Izvor blizak ukrajinskoj vladi mi je rekao da je predsednik Zelenski danas otkazao sastanak sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok jer je ministarka odbila da kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li će Nemačka napustiti projekat Severni tok 2 ako Rusija izvrši invaziju, kao i zbog odbijanja Nemačke da pruži bilo kakvu direktnu ili indirektnu vojnu pomoć Kijevu”, napisao je na Tviteru novinar CNN-a DŽejk Taper, a prenosi ruska agencija TASS.

Ovo otkazivanje je, kako je dodao, zvanično okarakterisano kao “greška u rasporedu”.

“Mnogi u istočnoj Evropi i u Kijevu sve više gledaju na Nemačku kao na ruskog saveznika nego na zapadnog saveznika”, rekao je taj novinar CNN pozivajući se na isti izvor.

Berbok je juče otkrila da nije bila u mogućnosti da se sastane sa Zelenskim, jer je sastanku trebalo da prisustvuje i francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan, ali je francuska strana imala promenu planova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"GREŠKA U RASPOREDU" Zelenski otkazao sastanak sa Analenom Berbok zbog nesuglasica oko gasovoda Severni tok 2

Izvor: Blic, 08.Feb.2022

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski otkazao je sastanak sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok zbog nesuglasica u vezi sa gasovodom Severni tok 2” i vojne pomoći za Kijev, preneo je CNN.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.