SNS čestitao Dan prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Izvor: Blic, 24.Nov.2015, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS čestitao Dan prisajedinjenja Vojvodine Srbiji

Srpska napredna stranka (SNS) čestitala je danas građanima Vojvodine 25. novembar, Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Iz SNS su najavili da će nakon pokrajinskih izbora u Skupštini Vojvodine pokrenuti inicijativu za obeležavanje “Dana Vojvodine”, u znak sećanja na taj datum.

“Odlukama Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << narodne skupštine trajno su utemeljene vrednosti koje i danas obeležavaju politički i društveni život u Autonomnoj pokrajini Vojvodini: državno jedinstvo, nacionalna ravnopravnost i negovanje svih tradicionalnih vrednosti Srba i nacionalnih manjina koje žive u Vojvodini”, naveli su iz SNS u saopštenju.

Velika narodna skupština u Novom Sadu donela je 25. novembra 1918. godine odluku o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.