Novo prebrojavanje glasova na 530 biračkih mesta na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo prebrojavanje glasova na 530 biračkih mesta na Kosovu i Metohiji

Centralna izborna komisija (CIK) Kosova odlučila je da ponovo broji glasove na 530 biračkih mesta, zbog različitih manipulacija predstavnika političkih stranaka na biračkim mestima, a na osnovu revizorskih podataka koje je objavio Centar za brojanje i rezultate (CRC), izjavila je Valjdete Daka, predsednica CIK.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dakom, koordinator Centra za brojanje i rezultate Burim Ahmetaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavio je pet preporuka, a CIK je potom glasao za ponovno prebrojavanje glasova, javila je Gazeta ekspres.

"Postoje slučajevi kada kandidat za poslanika ima više glasova od samog subjekta i to je učinjeno na 89 biračkih mesta. Evidentirali smo i slučajeve kada svi kandidati unutar subjekta imaju više glasova od samog subjekta", rekao je Ahmetaj, koji je naveo i da je bilo slučajeva da u glasačkoj kutiji ima više glasačkih listića nego što je navedeno u formularima s rezultatima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CIK: Ponavalja se brojanje glasova na 530 biračkih mesta

Izvor: RTS, 17.Okt.2019

Zbog, kako se tvrdi, različitih manipulacija članova političkih partija na biračkim mestima, kosovska Centralna izborna komisija saopštila je da je odlučeno da se ponovo broje glasovi na 530 biračkih mesta. . Predsednica...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.