CIK: Da se ponovo prebroje glasovi na 530 glasačkih mesta

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIK: Da se ponovo prebroje glasovi na 530 glasačkih mesta

Centralna izborna komisija Kosova je danas na preporuku Centra za prebrojavanje i rezultate CIK-a odlučila da se ponovo prebroje glasovi na 530 glasačkih mesta.

Predsednica CIK-a Valjdete Daka poručila je da prebrojavanje treba početi odmah.

Prema koordinatoru Centra za prebrojavanje i rezultate Burima Ahmetiju na tih 530 biračkih mesta uglavnom postoje tehnički problemi, pa glasove treba ponovo prebrojati.

On je obavestio CIK da je juče završeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << brojanje glasova koji su pristigli poštom i naveo da je bilo 13.491 glasa koji su stigli, a da je 13.241 bilo validno.

Od tih glasova Samoopredelenje je dobilo 7.030 glasova, DSK 2.158, DPK 2.139, Socijaldemorkatska inicijativa, ANK i PP su dobili 916 glasova dok su Alijansa za budučnost Kosova i SDPK dobili 555 glasova.

Ahmetaj je obavestio CIK da je u toku provera podatka za oosbe koje su glasale uslovno, što će otvoriti put prebrojavanje i tih glasova.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Novo prebrojavanje glasova na 530 biračkih mesta na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2019

Centralna izborna komisija (CIK) Kosova odlučila je da ponovo broji glasove na 530 biračkih mesta, zbog različitih manipulacija predstavnika političkih stranaka na biračkim mestima, a na osnovu revizorskih podataka koje je objavio Centar za brojanje i rezultate (CRC), izjavila je Valjdete Daka,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.