Murašov neće više rukovoditi elektranom u Zaporožju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022, 07:38

Murašov neće više rukovoditi elektranom u Zaporožju

Direktor ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje Igor Murašov koji je nedavno uhapšen u, kako je ocenjeno u Ukrajini, aktu terorizma Rusije, a potom pušten, neće se vratiti na svoj posao u nuklearki, saopšteno je danas iz Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

"IAEA razume da je gospodin Murašov sada sa svojom porodicom na teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju kontroliše Ukrajina i da neće nastaviti sa svojim dužnostima u NE", navodi se u saopštenju IAEA, prenosi Rojters.

IAEA još navodi da za sada nije poznato ko će zameniti Murašova na položaju rukovodioca NE Žaporožje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Direktor Energoatoma: Preuzimam kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022

Direktor ukrajinske državne kompanije za nuklearnu energiju Energoatom, Petro Kotin, izjavio je danas da preuzima kontrolu nad nuklearnom elektranom u Zaporožju i pozvao radnike u elektrani da ne potpisuju nikakve dokumente sa ruskom stranom...Kotin je ovo rekao u video obraćanju objavljenom na Telegramu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.