Direktor Energoatoma: Preuzimam kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022, 15:08

Direktor Energoatoma: Preuzimam kontrolu nad nuklearnom elektranom Zaporožje

Direktor ukrajinske državne kompanije za nuklearnu energiju Energoatom, Petro Kotin, izjavio je danas da preuzima kontrolu nad nuklearnom elektranom u Zaporožju i pozvao radnike u elektrani da ne potpisuju nikakve dokumente sa ruskom stranom.

Kotin je ovo rekao u video obraćanju objavljenom na Telegramu, uprkos tome što je Rusija najavila da će ona nadgledati rad elektrane, preneo je Rojters.

"Sve dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odluke u vezi sa radom stanice donosiće se direktno u centrali Energoatoma", rekao je Kotin.

Dodao je da će nastaviti da rade po ukrajinskom zakonu, u okviru ukrajinskog energetskog sistema, u okviru Energoatoma.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin izjavio je ranije danas da će Zaporoška nuklearna elektrana raditi pod upravom nadležnih resora Rusije.

On je naveo da će se o pitanjima bezbednog rada elektrane razgovarati tokom posete Moskvi generalnog direktora Međunarodne agencije za nuklearnu energiju Rafaela Grosija, prenela je agencija RIA Novosti.

"Zaporoška nuklearna elektrana se sada nalazi na teritoriji Ruske Federacije i, u skladu sa tim, mora da radi pod nadzorom naših nadležnih resora", rekao je Veršinjin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor Energoatoma preuzima kontrolu nad nuklearkom Zaporožje, pozvao radnike da ne potpisuju dokumente sa Rusima

Izvor: Blic, 05.Okt.2022

Direktor ukrajinske državne kompanije za nuklearnu energiju Energoatom Petro Kotin izjavio je danas da preuzima kontrolu nad nuklearnom elektranom u Zaporožju i pozvao radnike u elektrani da ne potpisuju nikakve dokumente sa ruskom stranom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.