Konzul u Solunu: Pružićemo pomoć turistima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzul u Solunu: Pružićemo pomoć turistima

Generalni konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, rekao je danas da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile na bolje, ali da konzulat još nema potpune informacije kakva je situacija sa našim turistima, kao ni o tome kakvi će biti naredni potezi grčkih vlasti.

"Vremenske prilike su se potpuno promenile, to je ono što sigurno znamo. Što se tiče situacije sa našim turistima u smislu toga šta se dešavalo, kao i u vezi toga kakve će biti dalje mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grčkih vlasti, tu nam morate dati vremena", rekao je Pavić, napominjući da nije lako doći do lokalnih vlasti, koji su angažovani oko situacije.

Prema njegovim rečima, telefoni u konzulatu su se jutros "usijali" jer proveravaju veliki broj informacija".

On je rekao da će Konzulat pokušati da našim tursitima koji su pretrpeli materijalnu štetu izađu u susret i da im pomognu koliko je to moguće, dok će isplata osiguranja zavisiti od pojedinca do pojedinca.

Prema rečima srpskih turista, na Sitoniji je trenutno još uvek oblačno i vetrovito ali nema padavina. Očekuje se da do kraja dana bude sunčano.

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su u ponedeljak poplave zbog obilnih padavina, zbog čega je Pavić juče obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno i odakle su se, juče u jutaranjim časovima, javili srpski građani koji su tamo na letovanju.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, mada pojedini delovi tog mesta još nisu pristupačni, saopštio je sinoć Generalni konzulata Srbije u Solunu.

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.

Srpski turisti koji su odseli u jednom hotelu u Sitoniji morali su da budu evakuisani zbog izlivanja reke koja je poplavila čitav kraj.

"Hotel u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže. Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima", rekli su juče predstavnici turističke agencije za "B92".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konzul Srbije u Grčkoj: Vreme se popravilo, još nema informacija kakva je situacija sa srpkim turistima (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 18.Jul.2017

Generalni konzul Srbije u Solunu, Siniša Pavić, rekao je danas da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile na bolje...On je dodao da konzulat još nema potpune informacije kakva je situacija sa našim turistim, kao ni o tome kakvi će biti naredni potezi grčkih vlasti..."Vremenske...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.