Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kontigent Vojske Srbije ispraćen u misiju UN u Centralnoafričkoj Republici

Novi kontigent od 70 pripadnika Vojske Srbije (VS) ispraćen je danas u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici pod nazivom MINUSCA gde će u narednih šest meseci biti angažovan u bolnici drugog nivoa na medicinskom zbrinjavanju snaga UN.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je na ispraćaju u kasarni Banjica II da su pripadnici osmog kontigenta VS u misiji MINUSCA "probrani stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i ljudi" koje je Srbija poslala u Centralnoafričku Republiku kako bi "proneli slavu naše zemlje".

"Već osmi put šaljemo naše najbolje tamo gde je najteže. Kakvi ste stručnjaci najbolji je dokaz to što je naš mandat, koji je u početku bio da samo lečimo pripadnike UN, sada proširen i to zato što su se diplomatski predstavnici i najviše političko rukovodstvo Centralnoafričke Republike izborili da ih baš vi lečite", rekao je Vulin a prenelo Ministarstvo odbrane.

Vulin je predao zastavu Srbije komandantu osme rotacije srpskog kontingenta, pukovniku Zoranu Janićijeviću iz Uprave za planiranje i razvoj Generalštaba koji je ocenio da je najvažnije da se svi pripadnici kontigenta VS bezbedno vrate iz Afrike.

"Očekujem i da na profesionalan način, onako kako se od nas očekuje, uradimo posao zbog koga i idemo u mirovnu misiju, zbog čega i naša Vojna bolnica postoji u gradu Bangiju", rekao je Janićijević kome je predstojeća mirovna misija treća u karijeri.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.