PRORICANJE SUDBINE: Zorani gata baba Ruža, Babić ide kod belog maga!

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRORICANJE SUDBINE: Zorani gata baba Ruža, Babić ide kod belog maga!

Vidim ti... Osim Nikolića i Tadića, na proricanje sudbine idu i Ružić, Obradović, Pajtić, a svojevremeno su vidovnjake angažovali Mira Marković, ali i Vojislav Koštunica.

BEOGRAD - Da gatare, vračare i astrologe posećuju i naši političari, nije ništa novo, a njihovo interesovanje za izborne rezultate i kotiranje na političkoj lestvici kod raznih vidovnjaka naročito je izraženo uoči izbora. Osim što obilaze astrologe, mnogi od njih i sami istražuju da li >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su im zvezde naklonjene.

Da je gledanje u šolju vrlo aktuelno, pokazao je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je „okrenuo šolju“ s turskom glumicom Keren Jilmaz.

Ona mu je predvidela „da je rođen da se muči“, ali i da će se „za tri dana, tri meseca ili tri godine sastati s Džoom Bajdenom“.

Dolaze i demokrate

Osim Nikolića, ali i bivšeg predsednika Borisa Tadića, koji je, navodno, koristio usluge vračare, ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ima običaj da  svrati na kafu kod baba Ruže koja gleda u šolju i koja precizno tumači šta u njoj vidi, saznaje Kurir. Međutim, ona tvrdi da nema vremena da se time bavi.

- E, kad bih imala vremena, sada bih bila sa sinom - kratko je rekla Mihajlovićeva, ali nije negirala da posećuje baba Ružu.

Svojevremeno je i Oliver Dulić, bivši ministar životne sredine, posećivao jednog poznatog astrologa jer je bio u „dubiozi“ povodom afera zbog kojih mu je pretila zatvorska kazna, pa je pitao da li će biti uhapšen. Ovaj astrolog kaže za Kurir da kod njega uglavnom dolaze zamenici ministara, ali i članovi DS i SPS, kao i da mu „klijenti“ nisu članovi SNS, koji su „više za gledanje u šolju kod tako nekih baba“.

- Ivica Dačić ne dolazi, ali česti gosti su Branko Ružić i Žarko Obradović. Bojan Pajtić ne dolazi lično, već šalje nekog svog. Boris Tadić je bio ranije, ali ne i u skorije vreme, dok član njegove stranke Aleksandar Senić povremeno svrati.

Na pitanje da li posećuje astrologe, Ružić kaže:

- Nemam taj manir, mada ne bih imao ništa protiv i to da probam.

Šef naprednjaka u Skupštini Srbije Zoran Babić voli da skokne do Mladenovca, jer tamo posećuje lokalnog maga kod koga ide i Svetlana Ceca Ražnatović, otkriva ovaj astrolog.

Tvrdi da nema vremena... Mihajlovićeva

Gledaju u zvezde

Poznato je da se Mira Marković, supruga bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, konsultovala sa astrologom pre izbora 2000. godine. On joj je tada savetovao raspisivanje prevremenih izbora. U međuvremenu, Mira Marković se upisala među sledbenike Maharišija (što znači „veliki vidovnjak“) Maheša, koji je razvio tehniku transcendentalne meditacije.

Nekadašnji premijer Vojislav Koštunica svojevremeno je posetio selo Kremnu, gde mu je rečeno da će postati predsednik SRJ, mada je kasnije otkriveno da je sve bilo namešteno.

Bivši ministar trgovine i turizma u Koštuničinoj vladi Bojan Dimitrijević amaterski se bavio astrologijom, a iz hobija je izrađivao natalne karte i tumačio horoskop. U tome je bio vešt i Predrag Marković, nekadašnji predsednik Skupštine Srbije, koji se bavi i numerologijom.

Takođe, guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković voli da pogleda u raspored zvezda, pa je tako pre nekoliko godina, kad je njena porodica zapala u tešku finansijsku krizu, počela da se bavi i astrologijom. Ona je radila horoskop isključivo za sebe i članove svoje porodice.

I haški optuženik Radovan Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, koristio je usluge izvesne vračare Stane, koja je zabadala krstove i tako omeđavala granice Republike Srpske.

Bosiljka Veselinović

SVAKE GODINE DOLAZE MI PO PROGNOZU

Astrolog Bosiljka Veselinović kaže da svake godine daje prognoze šta će se u Srbiji dešavati, a posebno kada dođu izbori.

- Naravno da mnogi političari imaju svoje astrologe, i treba da imaju, samo da budu dobri. Takođe, kada sam napisala da će prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević doći, dobiti pasoš i slaviti krsnu slavu u Beogradu, to se i desilo - kaže Veselinovićeva.

Horoskop popularan i u komšiluku

KOLINDA VERUJE ASTROLOZIMA

Zagrebački astrolog Anđelka Subašić bila je više puta angažovana tokom predsedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović.

- Izradila sam Kolindinu natalnu kartu i rekla joj da ima velike kapacitete za uspeh u politici. Čak sam videla da joj položaj zvezda i planeta predviđa visoku međunarodnu političku poziciju i nešto vezano za vojsku - jednom prilikom je rekla Subašićeva i dodala da su astrološke usluge tražili ljudi iz izbornog štaba Kitarovićeve.

Autor: Sanja Đurić,Foto: Shutterstock,Foto: Damir Dervišagić
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.