Koštunica zaintrigiran Rezidentsima

Izvor: B92, 27.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica zaintrigiran Rezidentsima

Vojislav Koštunica čija je Demokatska stranka Srbije (DSS) svojevremeno protestovala zbog koncerta američke grupe "Rezidents" (The Residents) u Beogradu, izjavio je da ga je "zaintrigirao" njen ponovni dolazak.

Koštunica je za agenciju Beta rekao da mu je promakao podatak da će "Rezidentsi" svirati u Beogradu 18. novembra, pet godina posle koncerta koji su održali na "Kolarcu", ali da je "zaintrigiran" i da je reč o "zanimljivoj grupi" koja ima "zanimljive postupke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i poruke".

U vreme prethodnog koncerta, koje je finansijski pomoglo Ministarstvo kulture, protestovao je Odbor za kulturu DSS-a. Kao razlog su navedeni nazivi dva albuma "Rezidentsa", a to su "Rokenrol Trećeg rajha" i "Demoni plešu sami".

Posle toga Koštunica je za agenciju Beta izjavio da je "sa velikim interesovanjem odslušao tri CD-a 'Rezidentsa', uključujući onaj koji je promovisan na Kolarcu" i da su mu "simpatični kao antiglobalistička pojava".

Koštunica je sada agenciji Beta izjavio da pre pet godina, u vreme rasprave o "Rezidentsima", nije znao da su poruke te grupe "mnogo bliže nekim njegovim pogledima na to kako svet izgleda i kako bi trebalo da izgleda".

Upitan šta sluša od muzike, Koštunica je rekao da su "retki trenuci kad nešto sluša i kad može da se potpuno opusti", ali da mu je "podjednako blisko nekoliko osnovnih muzičkih žanrova, u zavisnosti od raspoloženja".

"Slušam sve, i klasičnu i rok muziku - možda ne do poslednjih tendencija u njemu, možda mi je bliže ono vreme mladosti, vezano za sam nastanak roka", rekao je Koštunica, a na insistiranje da precizira svoje favorite, izjavio je:"Vi znate da postoji samo jedan koga zovu kralj, iz mog vremena, a to je (Elvis) Prisli".

Takođe je izjavio da u poslednje vreme sluša Roda Stjuarta (Rod Stewart) "koji je od 2000. godine potpuno promenio žanr" i nakon operacije glasnih žica peva stare "džez stvari u novoj obradi, sa jednom finom, lakšom pratnjom".

Predsednik DSS je izjavio da "pogotovo" sluša izvornu narodnu muziku, "staru i zaboravljenu", kao i etno muziku.

Slušajte The Residents na B92.fm

Arhivska fotografija: Srđan Veljović
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.