Koštunica: Rešenje na štetu građana

Izvor: B92, 14.Jul.2009, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Rešenje na štetu građana

Vojislav Koštunica (FoNet, arhiva)

Beograd -- Ako vlada prihvati da beli šengen ne važi za građane Srbije na Kosovu, to će značiti njihovu protivustavnu diskriminaciju, kaže lider DSS-a Vojislav Koštunica.

Prema njegovim rečima, to bi bio do sada najdrastičniji korak u prikrivenom priznavanju Kosova.

On je u razgovoru za list "Danas" rekao da Skupština Srbija nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upoznata s procesom pregovora o „belom šengenu", što ukazuje na to da je namera vlasti od samog početka bila da od javnosti sakrije koji su pravi stavovi EU, koje stavove zastupa Srbija i s kojim realnim problemima se suočava naša zemlja u ovim pregovorima.

"Kada se ne vode transparentni pregovori onda se stigne do ovog lošeg rešenja koje direktno deli Srbiju i pravi diskriminaciju među građanima, odnosno pretvara Srbe s Kosova u građane drugog reda”, kaže Koštunica.

On dodaje da kad je reč o „belom šengenu", prihvatljivo rešenje treba potražiti upravo u modelima paralelnih procesa kao što je sporazum o Cefti.

"Cefta nije podelila i diskriminisala građane Srbije, već ovaj sporazum važi i za građane na Kosmetu na osnovu legitimnog potpisa šefa Unmika”, kaže Koštunica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada belim šengenom priznaje nezavisno Kosovo

Izvor: Danas, 13.Jul.2009, 20:45

- Ukoliko vlada u Beogradu prihvati da „beli šengen“ za Srbiju ne važi za građane koji žive na Kosovu i Metohiji, to će značiti njihovu protivustavnu diskriminaciju i do sada najdrastičniji korak u prikrivenom priznavanju i saučesništvu u pravljenju lažne države Kosovo, poručuje u razgovoru...

Nastavak na Danas...

Bez "belog Šengena" gradjani na Kosovu diskriminisani

Izvor: S media, 14.Jul.2009

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio da će, ukoliko Vlada Srbije prihvati da "beli Šengen" za Srbiju ne važi za gradjane koji žive na Kosovu i Metohiji, to značiti njihovu protivustavnu diskriminaciju. ..Koštunica je u intervju listu "Danas" ocenio da bi to bio "najdrastičniji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.