Zvali su ga Balerina: Da li je Vojislav Šešelj silovan u zatvoru?

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2016, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvali su ga Balerina: Da li je Vojislav Šešelj silovan u zatvoru?

Iako deluje neverovatno da čovek takve konstitucije može da bude zlostavljan, u zatvorima se svašta događa, pa tako dopisnik nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtunga Mihael Martens navodi kako se Šešelju baš to desilo. Navodno je zbog toga i dobio nadimak koji i dan danas prezire - "Balerina".

- Nije teško zaključiti da Šešelj ovo pitanje ne voli. Njegova uloga je uloga snažnog borca, u patrijarhalnoj, na nasilje spremnoj sredini. Takvi muškarci možda siluju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali ne siluju njih, navodi Martens.

Lider Srpske radikalne stranke kaže da se radi o izmišljotini koja je plasirana u pokušaju da ga ponize u javnosti.

- Sve je izmišljeno, a ta priča je potekla od generala Aleksandra Vasiljevića, koju su kasnije Vuk i Danica Drašković objavili u svom privatnom listu. Razlog za širenje ovakve neistine je to što nemaju argumente protiv mene i SRS-a, pa se služe najprljavijim sredstvima jer smatraju da će me tako poniziti u javnosti - ističe Šešelj.

Na pitanje da li je bio žrtva bilo koje druge vrste nasilja dok je služio kaznu u zatvoru u Zenici, rekao je da nije, osim da je jednom dobio batine od straže jer nije želeo da sluša.

- Poznato je da sam prvo šest i po meseci proveo u samici zbog odbijanja da bilo šta radim, da bih posle proveo još dva i po meseca u karantinu. U zatvorskom krugu sam bio malo više od tri meseca i sve to vreme proveo sam u biblioteci čitajući knjige. Tamo sam bio najpopularniji među najopasnijim kriminalcima jer su oni poštovali one koji se suprotstavljaju i imaju stav. Najveću popularnost sam stekao kada sam od straže dobio 15 udaraca pendrekom po leđima. Dok su me udarali sam ćutao i na svako njihovo: "Hoćeš li da radiš?", govorio: "Neću!" - naglašava lider radikala.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.