Vojislav Šešelj počeo izlaganje svojih zaključnih argumenata na suđenju MTBJ

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojislav Šešelj počeo izlaganje svojih zaključnih argumenata na suđenju MTBJ

15.03.2012. -

Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj započeo je izlaganje svojih zaključnih argumenata na suđenju u Međunarodnom krivičnom tribunalu za bivšu Jugoslaviju (MTBJ).

To je pretposlednja faza sudskog procesa koja prethodi donošenju presude. Strana tužioca je svoje argumente već izložila saopštivši da smatra da je Šešeljeva krivica potpuno dokazana i zahtevajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da se osudi na 28 godina zatvora. Sad je na redu Šešelj koji se samostalno brani na suđenju.

Do poslednjeg trenutka se nije znalo da li će se Šešelj pojaviti u sudnici. Prethodnog dana je hospitalizovan u jednoj od haških bolnica – već šesti put ove godine. Prošli put je u bolnicu smešten 9. marta u teškom stanju koje je izazvala neispravnost elektroda u unutrašnjem defibrilatoru koji mu je ugrađen. U bolnici je operisan radi zamene neispravnih elektroda.

Zbog prethodne hospitalizacije tribunal je bio primoran da odloži izlaganje njegovih završnih argumenata koje je prvobitno zakazano za 12. mart. Pojavivši se danas u sudnici Šešelj je istakao da je pre nego što je dospeo u zatvor MTVJ bio zdrav čovek i da nije imao zdravstvenih tegoba koje se sad kod njega pojavljuju.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.