Izvor: B92, 20.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hag želi da ubije Šešelja"

Beograd -- Haški tribunal ozbiljno razmatra način da ubije lidera radikala Vojislava Šeselja, kaže član tima za odbranu Šešelja Slavko Jerković.

"Tužilaštvo namerava da Šešelju nametne neku vrstu advokata, a to je, takođe, način da ga ubiju. Ubrizgavanje vazduha u venu je drugi metod", rekao je Jerković na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u sedištu Srpske radikalne stranke.

On je dodao da je lider radikala upozorio pretresno veće na tu opasnost, ali da ni ono ni Tužilaštvo Haškog suda nisu reagovali, što je "dokaz da postoji sprega u traženju načina za to ubistvo".

Jerković je apelovao i na državu Srbiju da "ne pomaže u ubistvu njihovog lidera hapšenjem svedoka odbrane i njihovom prinudnom odvođenju u Hag kao svedoka optužbe".

Novinarima je rečeno da je Tužilaštvo do sada izvelo 36 svedoka koji nisu izneli ni jedan dokaz protiv Šešelja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerković: Ozbiljno se razmatra Šešeljevo ubistvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2008

BEOGRAD - U Haškom tribunalu "ozbiljno se razmatraju načini za ubistvo predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja", rekao je danas pravni zastupnik tog haškog optuženika Slavko Jerković...Jerković je na konferenciji za novinare u sedištu te stranke kazao da sud u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Šešelja će ubiti ubrizgavanjem vazduha u venu"

Izvor: Blic, 20.Jul.2008

Haški tribunal ozbiljno razmatra način da ubije lidera radikala Vojislava Šeselja i to, najverovatnije, ubrizgavanjem vazduha u venu, pošto to ne bi mogao da dokaže ni jedan veštak, izjavio je danas pravni savetnik i član tima za odbranu Šešelja Slavko Jerković...„Tužilaštvo namerava...

Nastavak na Blic...

HAG SPREMA UBISTVO ŠEŠELJA?!

Izvor: Press, 20.Jul.2008

Slavko Jerković, pravni savetnik lidera SRS-a, ustvrdio je juče da Haško tužilaštvo planira da na spavanju likvidira Vojislava Šešelja!. .Slavko Jerković, pravni savetnik lidera SRS-a, ustvrdio je juče da Haško tužilaštvo najozbiljnije priprema likvidaciju Vojislava Šešelja...

Nastavak na Press...

Jerković: Šešelju preti likvidacija!

Izvor: Kurir, 21.Jul.2008, 08:37

BEOGRAD - Haški tribunal ozbiljno razmatra način na koji će ubiti lidera radikala Vojislava Šešelja, i to najverovatnije ubrizgavanjem vazduha u venu, pošto to ne bi mogao da dokaže nijedan veštak, izjavio je juče pravni savetnik i član tima za odbranu Šešelja Slavko Jerković.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.