Šešelj u petak o trećoj optuznici za nepoštovanje suda

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj u petak o trećoj optuznici za nepoštovanje suda

Haški optuženik Vojislav Šešelj izjasniće se u petak pred Haškim tribunalom o izmenjenoj optužnici za nepoštovanje suda zbog otkrivanja poverljivih informacija o zaštićenim svedocima, saopštio je danas Tribunal.

To je treća optužnica za nepoštovanje suda protiv Šešelja, kojem se u Hagu, odvojeno, sudi i zbog zločina protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini 1991-1993. godine.

Dosad je, zbog objavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poverljivih podataka o zaštićenim svedocima u svojim knjigama, pred Tribunalom 19. maja 2010. godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora i 31. oktobra ove godine, nepravosnažno, na 18 meseci. Na drugu presudu ima pravo žalbe.

Treća optužnica tereti lidera Srpske radikalne stranke da je na svom internet sajtu objavio četiri knjige i pet poverljivih podnesaka, koje je sam podneo sudu u okviru dosadašnjih suđenja, koji sadrže informacije o većem broju zaštićenih svedoka, navedeno je u saopštenju Tribunala.

Treća optužnica protiv njega podignuta je u maju, a Šešelj se u junu izjasnio da nije kriv. Krajem oktobra je, međutim optužnica izmenjena pošto je u nju uneseno i to da se Šešelj oglušio o pozive da izbriše tajne podatke sa svoje internet stranice.

Povezane vesti: Proširena treća optužnica protiv Šešelja Krasić: Šešelj će se 6. jula izjasniti o krivici Antoaneti: Nemoguće je da je Šešelj i podstrekač i počinilac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.