Šešelj među svedocima Mladićeve odbrane

Izvor: Vostok.rs, 02.Apr.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj među svedocima Mladićeve odbrane

02.04.2015. -

Među svedocima, koji su planirani da u narednom periodu pred Haškim tribunalom daju iskaz u odbranu generala Ratka Mladića, nalazi se i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Odbrana je, kako je u sudnici potvrdio Mladićev advokat Branko Lukić, ranije podnela zahtev da Šešelj svedoči preko video-veze >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << iz Srbije, gde je na privremenoj slobodi, prenosi Beta.

S obzirom da je Tribunal prekjuče naložio da Šešelj, zbog kršenja uslova boravka na privremenoj slobodi, bude vraćen u sudski pritvor u Sheveningenu, tužilac Alan Tiger zatražio je da odbrana povuče svoj zahtev za svedočenje putem video-veze kao bespredmetan.

Mladićeva odbrana je, međutim, odbila da to učini dok situacija sa Šešeljem ne bude razrešena.

Šešelj je do sada pred Tribunalom svedočio u odbranu bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića i bivšeg predsednika Republike Srpske Krajine Gorana Hadžića.

Iskaz u Mladićevu odbranu juče je dao bivši zvaničnik srpske autonomije u Bosanskoj krajini Nikola Erceg, koji je izjavio da „nasilno proterivanje, ni progon nesrba“ nije bila politika vođstva u Banjaluci 1992. godine.

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.