Šešelj: Zahtevamo lokalne izbore i na Kosmetu

Izvor: RTS, 18.Feb.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Zahtevamo lokalne izbore i na Kosmetu

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvao je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da raspiše lokalne izbore i na teritoriji Kosova i Metohije.
Šešelj je istakao da će Gojkovićeva prekršiti Ustav ukoliko to ne učini.

"To je njena ustavna i zakonska obaveza", rekao je Šešelj.
Lider SRS-a zahteva od predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tomislava Nikolića da ne potpiše zakon kojim se NATO-u daju privilegije na teritoriji Srbije.
"Upravo je zakon kojim se ratifikuje IPAP sporazum veći ustupak NATO-u od onoga koji je Hitler tražio od Jugoslavije 1941. godine. Srpski narod nije hteo pakt sa Hitlerom, iako on nije zahtevao ni prevoz trupa preko teritorije, ni privilegije za svoje vojnike", rekao je Šešelj.
Predsednik SRS-a je istakao da sporazum u Rambujeu nije prihvaćen jer je predviđao takve privilegije za NATO trupe i dodao da radikali smatraju da bi potpis predsednika Srbije bio "veleizdajnički čin".
"Ako Tomislav Nikolić odbije potpisivanje, mi tražimo da se ratifikacija tog sporazuma odloži do okončanja predstojećih izbora", rekao Šešelj.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SRS zahteva da se lokalni izbori održe na teritoriji cele Srbije

Izvor: Vostok.rs, 19.Feb.2016, 10:44

Srpska radikalna stranka zahteva od predsednice Narodne Skupštine Maje Gojković da raspiše lokalne izbore na teritoriji cele Srbije, što znači i na području Kosova i Metohije, izjavio je Vojislav Šešelj.. . „To je njena ustavna i zakonska obaveza i ona će prekršiti Ustav Republike Srbije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.