Šešelj: Ne možeš na silu da ljubiš EU, nego...

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2016, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Ne možeš na silu da ljubiš EU, nego...

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je integracija Srbije sa Rusijom jedini način da se sačuva Kosovo.

On je istakao da EU učestvuje u otimanju Kosova i Metohije, a da Srbija "hoće na silu da se sa njom grli i ljubi i bude prijatelj".

Šešelj je za nedeljnik "Ekspres", govoreći o situaciji u regionu, rekao da je tenzije nemoguće smiriti, pre svega, zbog Hrvatske i njenih zahteva, koja se, između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zalaže i za ukidanje Republike Srpske.

- Sad još samo mi dajemo ustupke i zaklinjemo se na prijateljstvo, prijateljstva nema - upozorio je Šešelj.

Šešelj je naveo da su radikali ranije bili u večitom sukobu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, ali da ga sada podržava jer se bori za Srpsku i jer je blizak Rusima.

Govoreći o zatočeništvu u Haškom tribunalu, Šešelj je rekao da je Hag za njega bio veliki izazov, da je uspeo da pobedi Tribunal i da bi bio duboko nesrećan da nije dobio tu priliku.

Komentarišući mogućnost da se postupak u Hagu ponovi ili da drugostepena presuda bude drugačija, Šešelj je ponovio da se u Hag nikada neće dobrovoljno vratiti.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šešelj: Sačuvati Kosovo integracijom sa Rusijom

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2016

BEOGRAD- Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je da je integracija Srbije sa Rusijom jedini način da se sačuva Kosovo...On je istakao da EU učestvuje u otimanju Kosova i Metohije, a da Srbija "hoće na silu da se sa njom grli i ljubi i bude prijatelj"...Šešelj je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.